به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری تقریب، شيخ عبدالمنعم زين، از روحانیون و فعالان شیعی لبنان است که از سال ۱۹۶۹به توصیه امام موسی صدر برای رسیدگی به امور لبنانیهای مهاجر به سنگال رفت و نقش مهمی در این امر ایفا کرد.
دولت سنگال به پاس تقدير از فعاليتهاي فرهنگي و اجتماعي شيخ عبدالمنعم زين، وي را به عنوان خليفه آنان تعيين كرد.
وی پایهگذار و رئیس مؤسسه اسلامی اجتماعی و عضو مجمع جهانی اهل بیت(ع) و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی است.
خبرگزاری تقریب به بهانه حضور وی در کنفرانس وحدت اسلامی گفت و گویی را در خصوص اهمیت برپایی این کنفرانس و اثرات آن در تقویت وحدت میان امت اسلامی انجام داده است که مشروح آن در ذیل می آید:
شیخ عبدالنعیم زین در تشریح اهمیت برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی گفت: نزدیک کردن پیروان مذاهب اسلامی به یکدیگر و توسل بر نقاط مشترک از جمله اهداف کلان این کنفرانس بینالمللی بود که در دوره سی و دوم پیگیری شد و امید است اقدامات انجام شده در این خصوص به بار نشسته و همه ما شاهد شکل گیری امت واحده باشیم.
وی با تاکید بر این مطلب که نمیتوان منکر اختلاف موجود بین مذاهب اسلامی شد، افزود: برخی از این اختلافات ریشه تاریخی داشته و باعث دوری پیروان فرق اسلامی از یکدیگر شده است اما وجود چنین نشست ها و اجلاسهایی باعث میشود که ریشههای اصلی اختلاف شناسایی و راهکارهای حل و فصل آنها مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
رهبر شیعیان سنگال در ادامه به نقش محوری و موثر جمهوری اسلامی ایران برای تقویت وحدت و کاهش اخنلافات پرداخت و تصریح کرد: نزدیکی فرق اسلامی و پیروان شیعه و سنی رویکردی است که جمهوری اسلامی ایران از گذشته در پی آن بوده و محدود به سال های گذشته و این کنفرانس هم نمیشود.
شیخ عبدالنعیم زین با تاکید بر این مطلب که علمای برجسته شیعه و سنی باید بر وحدت امت اسلامی تاکید داشته و از بزرگنمایی اختلافات بپرهیزند، اظهار کرد: تأسی به این شیوه که بنا بر سیره اهل بیت(ع) است نقش بسیار موثری در گسترش امر وحدت داشته و مانع از بهره برداری معاندان و دشمنان برای ایجاد تفرقه بین امت اسلامی میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: درست است که دولتهای اسلامی باید طبق مصالح اقتصادی و سیاسی خودشان فعالیت کنند اما شایسته تر آن است که رهبران این کشورها در خصوص مسائل سیاسی و نظامی با یکدیگر متحد شوند زیرا این وحدت رویه به تقویت اتحاد امت اسلامی در مسائل توحیدی و اعتقادی نیز میانجامد.
این فعال شیعی با تاکید بر این موضوع که دستیابی به وحدت در سایه حکومت اسلامی امکان پذیر است، گفت: متاسفانه در حال حاضر رهبران بیشتر کشورهای اسلامی به دلیل وابستگی به کشورهای استکباری مخالف شکلگیری اتحاد هستند و به تبع آن ملت ها نیز قادر به تصمیم گیری در خصوص امور خود نیستند و همه این عوامل باعث شده است که رژیم صهیونیستی بتواند بر آنها مسلط شود.
شیخ عبدالنعیم زین بیداری ملتهای اسلامی را مهمترین عامل سرنگونی رژیم غاصب اسرائیل دانست و افزود: تنها در این صورت است که میتوان رهبران کشورهای اسلامی را برای مقابله با دخالتهای مستکبران هوشیار ساخت و بهترین مثال هم سرنگونی رژیم شاهنشاهی و شکل گیری جمهوری اسلامی است، جنبشی مردمی که به رهبری امام خمینی(ره) آغاز و علیرغم مخالفت بیشتر کشورها پیروز شد و حتی جنگ هشت ساله نیز نتوانست این نظام اسلامی را متزلزل کند.
وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر نیز امت های اسلامی ابایی از تاسی به ایران ندارند و بیشتر مسلمانان زیر پرچم جمهوری اسلامی حرکت میکنند و همین امر برای اسرائیل غاصب و آمریکا گران تمام شده است و هر روز بر دشمنی هایش علیه ملت ایران می افزاید.
عضو مجمع جهانی اهل بیت(ع) توجه به آزادی قدس شریف را یکی از اصول اصلی انقلاب اسلامی ایران دانست و اظهار کرد: امام خمینی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی سنگ بنای حمایت از ملت مظلوم فلسطین و قدس شریف را گداشت و انشالله نخبگان و علمای اسلامی که اغلب آنها در کنفرانس وحدت اسلامی حضور دارند در این خصوص فعال شده و ملت های خود را به مخالفت با رژیم صهیونیستی سوق دهند و بدین ترتیب گام مهمی را در وحدت میان کشورها و حکومت های اسلامی بردارند.
به گفته وی برخی از سران کشورهای عربی از مقبولیت ایران نزد مسلمانان جهان ناراحت هستند اما اطمینان دارم حرکت های مردمی می تواند به قدرت بیش از پیش جهان اسلام بینجامد.
وی با ابراز خرسندی از برپایی این کنفرانس در کشورهای مختلف گفت: این اقدام باعث می شود که تبلیغات رسانه ای علیه جمهوری اسلامی ایران و همچنین مسلمانان خنثی شده و توطئه های استکباری در ین راستا بی ثمر شود.
شیخ عبدالنعیم زین به بیان نقش تاثیرگذار مقام معظم رهبری در امت اسلامی پرداخت و افزود: ایشان یکی از چهره های تاثیرگذار و مقبول بین مسلمانان اقصی نقاط جهان هستند و امیدوارم همانگونه که نامه ای خطاب به جوانان اروپایی نگاشتند در نامه ای خطاب به علمای اسلام و مفتی های اعظم که از تصمیم گیران صاحب نفوذ در جهان اسلام هستند به روشنگری آنها پرداخته و نقش اصلی آنها را در اشاعه وحدت را تبیین کنند.
وی در پایان با اذعان به این مطلب که می دانم برخی از آنها به دلیل تعصبات دینی و ترس از حاکمان و یا امتیازات دنیوی هرگز نمیتوانند به اصلاح دیدگاه های خود بپردازند، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به مناسبت های مختلف و در مشکلاتی که کشورهای مختلف نظیر سوریه، لبنان، فلسطین، یمن، بوسنی و ... با آن مواجه بودند نقش آفرین بوده است و همگان متوجه مشی همگرایانه ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران و کارشکنی برخی دولت های اسلامی نظیر مصر در جهت تحقق وحدت امت اسلامی هستند.
ارسال نظر