«شیخ محب الله منعمی» اندیشمند و عالم هندی با تاکید بر این که شیخ بھایی غیر از شیعیان با عالمان دیگر مذاهب نیز مراودہ داشت و با آنان ملاقات میکرد، گفت: این روش شیخ، او را از دیگران ممتاز میکرد.
به گزارش خبرگزاری تقریب، «شیخ محب الله منعمی» اندیشمند و عالمی هندی در وبینار بینالمللی «شیخ بهایی، معمار تمدنساز» که از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، تصریح کرد: شیخ بھایی، یک شخصیت برجسته و معروف در مسلک شیعه به شمار میرود۔
وی در این باره اظهار داشت: معمولا انسان در یکی از شعبهھا میتواند تبحر پیدا کند؛ اما وقتی زندگی شیخ را میبینم، متوجه میشویم که وی در علوم مختلفی مهارت داشت.
منعمی افزود: معمولا بین علوم، فرق قایل ھستیم، مثلا میگوییم این علم دینی و آن علم دنیایی است، مثلا اگر کسی علم حدیث بخواند یا علم فقه بخواند میگوییم او علوم دینی را خواندہ است؛ اما وقتی کسی مھندسی یا ریاضی یا علوم دیگری بخواند مردم میگویند که او علوم اکادمیک خواندہ است؛ اما اگر به قرآن و روایات رجوع کنیم متوجه میشویم که ھر علمی که ما را به خدا برساند، علم الہی تلقی میشود.
وی ادامه داد: وقتی در زندگی شیخ بھایی جستوجو میکنیم، متوجه میشویم که شیخ این تفکیک را از بین بردہ است و ھمراہ کسب علوم دینی، ھنر ساخت و ساز را ھم یاد گرفت.
این اندیشمند هندی با بیان این که شیخ بهایی در مسلک شیعه، شخصیت محترمی است و شیعیان به دیده احترام به وی مینگرند، گفت: شیخ بهایی در کارھای رفاہ مردم ھم دست داشت و کار ھای تبلیغی و ارشادی را ھم انجام داد و در تمام عمر در حال کار و تلاش بود و به دلیل این تبحر در علوم بود که وی را بر منصب «شیخ الاسلام» نشاندہ بودند.
وی با تاکید بر این که شیخ بھایی غیر از شیعیان با عالمان اھل سنت ھم مراودہ داشت و نه تنها با آنها ملاقات میکرد بلکه برای آموختن نکات جدید شرح صدر نشان میداد، گفت: این روش شیخ، او را از دیگران ممتاز میکرد.
ارسال نظر