نماینده ولی فقیه در استان مازندران اظهار داشت که علیرغم اینکه شیخ بهایی در کنار قدرتهای سیاسی بود؛ اما خود را از آسیب این قدرتها در امان نگه داشت.
به گزارش خبرگزاری تقریب، آیت الله محمد باقر لائینی، نماینده ولی فقیه در استان مازندران در وبینار بینالمللی «شیخ بهایی، معمار تمدنساز» که از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، اظهار داشت که شیخ بهایی از بزرگان علم و دانش و مفاخر لبنان و ایران است.
وی افزود: «شیخ بهایی در رشتهها و فنون مختلفی متخصص بوده و مهارت داشته است. وی فیلسوف، فقیه، محدث، مفسر، شاعر زبردست، منجم، ریاضی شناس، اخترشناس، مهندس و معمار بود.»
وی ادامه داد: «معماری در شکلگیری شخصیت انسان تاثیرگذار است. ما امروز به نوع معماری اسلامی-ایرانی و آثار چنین شخصیتهایی نیاز داریم تا به سبک معماری غربی که تربیت و اخلاق دینی ندارند، گرایش پیدا نکنیم.»
آیت الله لائینی خاطرنشان کرد که یونسکو در سال 2007 (سال نجوم) شیخ بهایی را به عنوان یکی از مفاخر ایران و لبنان در لیست مفاخر ثبت کرد.
وی تاکید کرد: «این امر نشان دهنده آن است که جذب سرمایهها برای یک مملکت بسیار مهم است. همانطور که جذب سرمایه اقتصادی و مالی مهم است، جذب سرمایه انسانی نیز اهمیت ویژهای دارد.»
وی همچنین به آثار مهندسی و معماری شیخ بهایی از جمله منارجنبان اصفهان و گنبد مسجد امام اصفهان اشاره کرد.
نماینده ولی فقیه در مازندران افزود: «شیخ بهایی در اصفهان و پدرش در هرات (که آن زمان بخشی از ایران بود) به مقام شیخ الاسلامی رسیدند.»
وی همچنین تصریح کرد: «شیخ بهایی علیرغم اینکه در کنار قدرتها بود اما از آسیبهایی که قدرتها ممکن بود به انسان بزنند، مراقبت میکرد. ماندن در کنار قدرتهای سیاسی، خطر جذب مادیات را دارد که شیخ بهایی از این جهت کاملا مواظبت و مراقبت میکرد.»
وی در پایان اشاره کرد که شیخ بهایی دغدغه مردم را داشت و مردمی زندگی میکرد و گفت: «اشعاری منصوب به ایشان هستند که نشان دهنده این بُعد از زندگی او است و شیخ بهایی در برخی اشعار افتخار خود را گره گشایی از بندگان خدا میداند.»
ارسال نظر