وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
زن نقش اساسی و مهمی در فرهنگ‌سازی جامعه دارد
۱۴۰۲/۰۳/۰۳ ۰۸:۲۴ 426
استاد دانشگاه لبنان:

زن نقش اساسی و مهمی در فرهنگ‌سازی جامعه دارد

رئیس مرکز فرهنگ خانواده و تربیت لبنان تأکید کرد: زن در طول تاریخ نقش مهمی در انتقال تفکر اسلامی و احادیث شریف و دفاع از اسلام ناب محمدی(ص) و مقابله با ظلم و ظالم داشته است.

به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، «لیندا طبوش» رئیس مرکز فرهنگ خانواده و تربیت لبنان در وبینار«کرامة المرأة» که عصر امروز به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، ضمن تبریک ایام دهه کرامت،در مورد اهمیت تربیت  و آموزش زن در جامعه و زن فرهنگی گفت: زن از گذشته در مجامع فرهنگی حضور داشته و نقش اساسی و مهمی در فرهنگ‌سازی جامعه دارد.

وی ادامه داد: زن همچنین در طول تاریخ نقش مهمی در انتقال تفکر اسلامی و احادیث شریف و دفاع از اسلام ناب محمدی(ص) و مقابله با ظلم و ظالم داشته است؛ همانند آنچه که از حضرت خدیجه(س) شاهد بودیم که اسلام ناب محمدی(ص) را نصب العین قرار داد و ملجأ و پناهگاهی برای رسول اکرم(ص) برای نشر اسلام شد؛ یا حضرت زهرا(س) که در کنار پدر و همسرش ایستاد و یا حضرت زینب(س) که در کنار برادرش در برابر ظلم و ظالم ایستادگی کرد.

طبوش اضافه کرد: زنان فرهنگی از گذشته تا کنون در همه میادین حاضر بوده اند، ما نمونه های زیادی از حضور رنان در میادین مختلف فرهنگی و جهادی، رسانه ای و ... را به عنوان همسران یا مادران شهدا و ... در دفاع از اسلام ناب محمدی(ص) و ولایت داشته ایم. 

وی تأکید کرد: یک زن فرهنگی برای فرزندان خویش نیز حماسه آفرین است و می تواند در کنار مادر بودن، شاعر، معلم، نویسنده، سیاسی، دینی و ... باشد.خداوند به زنان منزلت زیادی داده است و در بسیاری از آیات کتاب خویش از زنان سخن گفته است.

طبوش در  ادامه به تشریح معنی کلمه الثقافة (فرهنگ) در لغت و اصطلاح و انواع آن پرداخت و گفت: فرهنگ زنان شامل فرهنگ خاص، فرهنگ عام، فرهنگ بهداشت و سلامت و فرهنگ اجتماعی است. فرهنگ خاص شامل توجه به زیبایی، تربیت اولاد، مدیریت خانه، آموزش مهارتهای زندگی و ...است. 

رئیس مرکز فرهنگ خانواده و تربیت لبنان افزود: فرهنگ عام، شامل هرچیزی که به امور دینی و فقهی و انسانی و اجتماعی مرتبط است، از جمله تفسیر، قرائت، تقلید، مسائل مربوط به فقه نساء  و ...می شود.

وی ادامه داد: فرهنگ سلامتی، شامل توجه به بهداشت و سلامتی عمومی خود و اعضای خانواده و جامعه، حمایت لجسیتک و پزشکی از مردان در میادین مقاومت و فرهنگ اجتماعی شامل ارتباطات اجتماعی، صله رحم، جلب محبت مردم، تبادل فرهنگ با دیگر زنان و ...است.

طبوش تصریح کرد: از مجمع تقریب قدردانی می کنیم که چنین فرصتی را در اختیار زنان فرهنگی قرار داده است، چرا که زنان فرهنگی باید تجارب و افکار خود را مبادله کنند و جامعه ای هوشیار را به وجود آورند و چهره حقیقی زن را به نمایش بگذارند.

این استاد دانشگاه لبنان گفت: یک زن فرهنگی باید مطالعه و دانش‌اندوزی، آگاه بودن از مسائل روز، شرکت در حلقه های مباحثه دینی و سیاسی، برگزاری نشستهای دوره ای با زنان فرهنگی، مشارکت در کارهای میدانی و داوطلبانه و ... را در سرلوحه کارهای خود قرار داده و زنان مقاومت از جمله حضرت زینب(س)، حضرت فاطمه(س)، حضرت خدیجه را الگوی خود قرار دهد.

وی تأکید کرد: زن مهمترین عنصر در تربیت و پرورش فرزند است و باید تلاش کند همانگونه که خدا می خواهد، باشد.

کلمات کلیدی

ارسال نظر