وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
با حکومت حضرت مهدی(عج)، جهان شاهد مدینه فاضله و تحقق تمدن نوین اسلامی خواهد بود
۱۴۰۲/۱۲/۰۸ ۰۸:۴۷ 193
حجت الاسلام ابوالحسینی در گفتگو با تقریب:

با حکومت حضرت مهدی(عج)، جهان شاهد مدینه فاضله و تحقق تمدن نوین اسلامی خواهد بود

رئیس پژوهشکده مطالعات تطبیقی علوم اسلامی، بیان کرد: اشتراکات بسیار از جمله هم‌نام بودن حضرت مهدی(ع) با پیامبر(ص) و ویژگی‌های جسمانی حضرت مهدی(ع) وجود دارد که اینها در منابع شیعی و اهل سنت مشترک است.


حجت الاسلام  و المسلمین رحیم ابوالحسینی رئیس پژوهشکده مطالعات تطبیقی علوم اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، اندیشه پیروزی حق بر باطل و تحقق صلح و عدالت در جهان را یکی از مشترکات شیعه و اهل سنت دانست و اظهار داشت: باور به وجود منجی یکی از مسائل ریشه‌دار اصول اسلامی به شمار می‌آید که بر اساس بشارت‌های پیامبر گرامی اسلام(ص) تبیین شده است، احادیث مربوط به حضرت مهدی(عج) افزون بر منابع شیعه در بیش از پنجاه کتاب قدیمی اهل سنّت نیز آمده است.

حجت الاسلام ابوالحسینی، افزود: اشتراک اول؛ متواتر دانستن روایات مربوط به ظهور مهدی(ع) یکی از اشتراکات بین شیعه و اهل سنت است، اشتراک دوم آن است که مهدی(ع) از اهل بیت پیامبر(ص) است، ابن‌ماجه در سنن خود نقل کرده که پیامبر(ص) فرمود: «الْمَهْدِی مِنَّا أَهْلَ الْبَیتِ یُصْلِحُهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِی لَیلَةٍ»؛ مهدی از ما اهل بیت است و خداوند در یک شب امر او را سامان می‌دهد، (سنن ابن ماجه، باب خروج المهدی(ع)، حدیث4085).

وی عنوان کرد: اشتراک سوم آن است که مهدی(ع) از نسل علی(ع) است، این مطلب را برخی از بزرگان اهل سنت روایت کرده‌اند؛ روزی پیامبر اکرم(ص) دست علی(ع) را گرفته و فرمود: «سَیَخرُجُ مِن صُلبِ هذا فَتیً یَمْلَأُ  الْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلًا»؛ بزودی از نسل علی جوانی خروج خواهد کرد که زمین را سرشار از عدالت خواهد نمود.(سیوطی، العَرف الوردی في أخبار المهدی، ص88).

وی ادامه داد: این مطلب در روایات شیعه نیز آمده است؛ شیخ صدوق در روایتی آورده است که امیرالمؤمنین(ع) هنگام بازگشت از نهروان در کوفه خطبه می‏خواند و در ضمن خطبه‌اش فرمود: او از فرزندان من است و مهدی این امت است».(معانی الاخبار، ص 61)

وی تصریح کرد: همچنین اشتراکات دیگری از جمله هم‌نام بودن حضرت مهدی(ع) با پیامبر(ص) و ویژگی‌های جسمانی حضرت مهدی(ع) وجود دارد که اینها در منابع شیعی و اهل سنت مشترک است.

وی بیان کرد: اشتراک پنجم در خصوص نشانه‌های قطعی ظهور است که در منابع شیعه و اهل سنت اخبار مشترکی وجود دارد؛ نشانه‌هایی از قبیل ندای آسمانی و نعره شیطانی، خروج سفیانی، فرو رفتن سرزمین بیداء بین مکه و مدینه و قتل نفس زکیه به صورت مشترک نقل شده است.

وی اضافه کرد: اشتراک ششم؛ برپایی عدالت، آسایش همگانی، امنیت عمومی و احساس بی‌نیازی در حکومت حضرت مهدی(عج) از دیگر مشترکات بین شیعه و اهل سنت است.

وی گفت: در واقع در زمان حکومت حضرت مهدی، جهان شاهد مدینه فاضله و تحقق تمدن نوین اسلامی خواهد بود و این همان پیوندی است که بین تمدن نبوی و تمدن مهدوی ایجاد خواهد شد، در روایتی از امام صادق(ع) نقل شده که فرمود: زمانی که مهدی قیام کند در تمام زمین ندای «أشهد أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ أَنَّ محمّداً رَسُولُ اللَّه» سر داده خواهد شد.

وی اذعان داشت: اینها مشترکاتی است که بین شیعه و اهل سنت درباره منجی وجود دارد و هیچکس در آنها اختلاف نکرده است، هر چند نگاه اهل سنت نسبت به مهدی، نگاه کلی و نوعی است، اما نگاه شیعه خاص‌تر و روشن‌تر است و معتقد است هم اکنون حضرت مهدی تولد یافته و فرزند امام یازدهم است.

وی در پایان تاکید کرد: در پایان این بحث تذکر یک نکته ضروری به نظر می‌رسد و آن این است که بر اساس گزارش قطعی تاریخ، محل ظهور آن حضرت در مکه مکرمه است، بنابراین باید تلاش کنیم مکه و کعبه را که مرکز جهان است و از نظر علمی نیز به عنوان مرکزیت کره زمین شناخته شده است، با نام آن حضرت پیوند زده و در فعالیت‌های فرهنگی و دینی همواره آن حضرت را با کعبه نشان دهیم، اما متأسفانه در کشور عزیز ما ایران، این موضوع رنگ باخته و آن حضرت را بیشتر در ارتباط با بعضی از مساجد معروف در یکی از شهرهای مذهبی، نشان می‌دهیم.

ارسال نظر