وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
گزارش| نقش ایجابی «کنفرانس وحدت» در تصویب قطعنامه‌های سازمان ملل به نفع فلسطین
۱۳۹۷/۰۹/۲۰ ۱۱:۴۱ 1555
تقریب اثرات اجلاس وحدت در مساله قدس را بررسی می‌کند؛

گزارش| نقش ایجابی «کنفرانس وحدت» در تصویب قطعنامه‌های سازمان ملل به نفع فلسطین

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، پس از گذشت کمتر از 24 ساعت از شکست قطعنامه آمریکا در محکومیت حماس و دیگر گروه‌های مقاومت فلسطین، مجمع عمومی سازمان ملل 8 قطعنامه دیگر را به نفع فلسطین تصویب کرد که یکی از آنها قطعنامه حمایت از راهکار تشکیل دو کشور است که با 156 رأی موافق تصویب شد.

یکی از مهم ترین قطعنامه‌هایی که مجمع عمومی سازمان ملل در جلسه اخیر خود به تصویب رساند، محکومیت تدابیر و اقدامات رژیم صهیونیستی بود که موجب پایمال شدن حقوق ملت فلسطین در اراضی اشغالی از جمله قدس شرقی می‌شود.

 همچنین قطعنامه محکومیت شهرک سازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی و بلندی‌های جولان و اجرای معاهده ژنو در زمینه حمایت از غیرنظامیان فلسطینی از جمله در قدس شرقی و اراضی اشغالی عربی در هنگام جنگ.
 
علاوه بر این، قطعنامه هایی نیز در زمینه حقوق ثابت و غیرقابل تصرف ملت فلسطین، املاک آوارگان فلسطینی و آژانس کاریابی و امدادرسانی برای آوارگان فلسطینی نیز به تصویب رسید.
 
این در حالی است که مجمع عمومی سازمان ملل در نشست پنجشنبه شب گذشته خود قطعنامه پیشنهادی نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل در محکومیت جنبش حماس و دیگر گروه های مقاومت فلسطین را تصویب نکرد و این قطعنامه شکست خورد.

 قطعنامه مذکور برای تصویب لازم بود دو سوم آرا را کسب کند، اما در نهایت 87 کشور به آن رای موافق، 57 کشور رأی مخالف و 33 کشور هم رای ممتنع دادند.

انتخاب موضوع قدس، برای سی و دومین کنفرانس وحدت، بسیار به جا بود

اما در همین زمینه حسین شیخ الاسلام معاون بین الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب پیرامون تصویب 8 قطعنامه به نفع فلسطین در سازمان ملل و نقش کنفرانس وحدت در این موضوع گفت: موضوع کنفرانس وحدت امسال،«قدس محور وحدت امت» بود و این موضوع در شرایطی که استکبار جهانی خودش را رو در رو کرده بود و به خصوص دولت ترامپ، آینده خود را در همپیمانی با رژیم صهیونیستی می‌دید، بسیار به موقع و به‌جا انتخاب شده بود.

وی با بیان اینکه لطف خدا باعث شد که این موضوع برای سی و دومین کنفرانس وحدت انتخاب شود، اظهار داشت: زمانی که این موضوع را انتخاب می کردیم، می‌دانستیم که قطعا موضوع  مهمی است،  اما نمی‌دانستیم که این موضوع تا این حد زیاد در جهان و جهان اسلام، اثرگذارتر خواهد بود.

شیخ الاسلام افزود: غربی‌های تهاجم گسترده‌ای علیه مسأله فلسطین صورت دادند؛ معامله قرن و انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس را اعلام و  کمک به آنروا را قطع کردند؛ آنها همچنین دفتر آزادی بخش فلسطین در آمریکا را بستند و شاهد بودیم که قانون یهودیت نیز به تصویب رساندند. 

وی ادامه داد: ملت مقاوم فلسطین هم از همان روش قدیمی خودشان، روش انقلاب ما، یعنی راهیپمایی بازگشت که کار دنیاپسند و صلح آمیزی است، استفاده و اعلام کردند که می خواهند به خانه های خود برگردند لذا ما شاهد خشونت رژیم صهیونیستی در سرکوب این راهیپمایی ها بودیم؛ چرا که اگر این شعار گسترش پیدا کند، به معنی نابودی اسرائیل است.

شیخ‌الاسلام تاکید کرد: هر فلسطینی در هر کجا که حضور دارد، می‌خواهد به وطنش بازگردد و این یک حالت رویارویی و دو قطبی جدی دارد. 

معاون بین الملل مجمع تقریب اظهار داشت: خیانت سران برخی کشورهای عربی و در رأس آنها بن سلمان، عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، قضیه جمال خاشقچی و ... همه اینها شرایطی را ایجاد کرد که این دو قطبی هر چه بیشتر تقویت شود.

شیخ‌الاسلام خاطرنشان کرد: برگزاری کنفرانس وحدت در چنین شرایطی، به دنیا و جهان اسلام نشان داد که ملت و حکومت ایران و همه ملتهای کشورهای اسلامی پشت فلسطین هستند و این باعث شد که هم فلسطینی‌ها قدرت بگیرند و هم آزاده‌های جهان که حامی فلسطین هستند.

وی ادامه داد: برگزاری این کنفرانس با تصویب چند قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل که همه به نفع ملت فلسطین و به ضرر به رژیم صهیونیستی بود، مصادف شد؛ حتی آمریکا تلاش کرد، قطعنامه ای تصویب کند که حماس را از توان موشکی اش در دفاع از خود محروم کند؛ اما علی رغم اینکه غرب در این زمینه با آمریکا همراهی کرد، شاهد بودیم که کشورهای دیگر به نفع فلسطین رأی دادند.

شیخ الاسلام تصریح کرد: در مجموع رفتار احمقانه نتانیاهو و ترامپ ملت فلسطین را در صحنه بین المللی تقویت و غرب و حامیان اسرائیل را تضعیف کرده و این مسأله خیلی مهمی است.

وی افزود: کنفرانس وحدت دراین زمینه نقش هرچند کوچک ولی مهمی  داشت، و باعث شد حامیان فلسطین را به صحنه صحنه بیاورد و همه بدانند که ملتها در کنار فلسطین هستند؛ علی الخصوص که خیلی  ها تلاش کردند؛ این کنفرانس برگزار نشود و حتی شاهد بودیم که حکومت مصر هم مانع شد، فلسطینی ها در این کنفرانس شرکت کنند، اما اسماعیل هنیه از طریق ویدئو کنفرانس و جنبش های حماس و جهاد اسلامی از طرق دیگر در این کنفرانس وحدت داشتند.

کاری که حماس کرد، ارتش ها و کشورهای منطقه نمی توانستند انجام دهند
 
همچنین شیخ الاسلام پیشتر هم در سخنانی در واکنش به شکست آمریکا در تصویب قطعنامه علیه حماس، تأکید کرد که جنبش مقاومت اسلامی "حماس" به خاطر اقداماتی که در عرصه مسأله فلسطین و حتی در عرصه کل بشریت انجام داده، مورد احترام تمامی آزاد اندیشان جهان است.

وی افزود: آنچه حماس در طول عمر کوتاه خود انجام داده است، ارتش ها و کشورهای منطقه نتوانسته اند، انجام دهند؛ این دستاوردهای حماس ناشی از بزرگی این جنبش است که بزرگی خود را از مردم می گیرد؛ این جنبش به سریال امتیازدهی ها و عقب نشینی های طرف های دیگر در برابر رژیم صهیونیستی پایان داد.

شکست آمریکا در سازمان ملل انگیزه ای مضاعف برای تحقق آشتی ملی بخشید

جنبش‌های حماس و جبهه خلق برای آزادی فلسطین هم طی دیداری اعلام کردند که شکست دولت آمریکا در به تصویب رساندن پیش نویس قطعنامه محکومیت حماس در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، انگیزه‌ای مضاعف برای تلاش جدی و مقتدرانه در راستای تحقق آشتی ملی فلسطین بر پایه مشارکت واقعی است.

اخیرا نیز هیأتی از جبهه خلق برای آزادی فلسطین که متشکل از مروان عبدالعال مسئول این جبهه در لبنان، هانی الثوابته و هیثم عبده از اعضای کمیته مرکزی آن بود و سرپرستی آن را ابواحمد فواد معاون دبیرکل این جبهه برعهده داشت، شنبه هفته جاری با حسام بدران عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس و رئیس دفتر مناسبات عربی در حماس، صلاح بردویل معاون وی، زکریا معمر و دکتر احمد عبدالهادی از اعضای این دفتر و مشهور عبدالحلیم مسئول مناسبات فلسطینی در حماس دیدار کرد. 

طرفین در این دیدار پیرامون آخرین تحولات مسأله فلسطین و شرایط فلسطینیان در لبنان و دیگر کشورهای عربی و تظاهرات بازگشت و تجاوزات دشمن صهیونیستی علیه مردم باریکه غزه و اوضاع داخلی فلسطین بحث و تبادل نظر کردند.

آنان به تمامی ملت فلسطین در داخل و خارج سرزمین های اشغالی؛ به ویژه فلسطینیان ساکن روستای خان احمر، قدس، کرانه باختری و نوار غزه به خاطر رویارویی سلحشورانه با اشغالگران صهیونیست درود و سلام نثار کردند.

آنها همچنین ضمن تأکید بر تداوم تظاهرات بازگشت تا زمان تحقق اهدافش از جمله لغو محاصره باریکه غزه و بازگشت آوارگان  فلسطینی به سرزمین شان، خواستار حمایت از این تظاهرات و گسترش دامنه آن به هر شیوه شدند. 

بنابراین به نظر می‌رسد با توجه به انگیزه‌های مقاومتی گروه‌های فلسطینی و حمایت‌های معنوی جهان اسلام از مساله قدس شریف که تجلی اخیر آن در اجلاس بین المللی وحدت بود، جبهه استکبار با محوریت آمریکا و رژیم صهونیستی بیش از پیش تضعیف شده است و به فرموده رهبر انقلاب، اسرائیل 22 سال آینده را نخواهد دید. 

گزارش از زهرا غلامی 

ارسال نظر