دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، گفتوگوهای بین المذاهبی، ظهور فناوریهای نوین ارتباطی، رشد نهادهای علمی پژوهشی و ... را از جمله فرصتهای حوزه تقریب برشمرد.
به گزارش خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در قشم ضمن خیر مقدم به اعضای این شورا و مسئولین استان هرمزگان گزارشی از فعالیتهای چهارساله مجمع در داخل و خارج کشور ارائه کرد.
وی در بخشی از سخنان خود اظهار داشت: امروز این تفکر جا افتاده است که حمایت از افکار تکفیری و افراطی لااقل در ظاهر به صلاح نیست و بهتر است همه جا صحبت از تقریب باشد؛ در همین راستا همه کشورهای اسلامی کنفرانس صلح یا وحدت یا تقریب برگزار کردند و این یک فرصت در جهان اسلام تلقی میشود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، گفتوگوهای بین المذاهبی، ظهور فناوریهای نوین ارتباطی، رشد نهادهای علمی پژوهشی و ... را از جمله فرصتهای حوزه تقریب برشمرد.
وی در ادامه به ذکر تهدیدهای پیش روی تقریب پرداخت و گفت: ما همچنان اختلافات سیاسی در کشورهای اسلامی و رواج تفکرات تکفیری و افراطگرایی که هنوز در برخی مناطق از جمله در مدارس پاکستان وجود دارد را داریم که باید برای آن کاری کرد.
دکتر شهریاری افزود: از جمله مشکلات ما چالشهای حقوق بین الملل و ناتوانی سازمانهای بین المللی از جمله سازمان ملل برای پیشگیری از جنگ است.
وی خاطرنشان کرد: امروز سازمان ملل رفوزه شده است؛ این سازمان بعد از جنگ جهانی دوم ایجاد شده تا از جنگ جلوگیری کند، اما نتوانسته است از هیچ جنگی جلوگیری کند؛ پیشنهاد ما این است که به جای شورای امنیت، شواری عدالت در سطح جهانی درست شود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه به بررسی نقاط قوت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اشاره کرد و گفت:تجربه چندین دهه فعالیت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی واقعا اثر گذار بوده و نام مجمع را در سطح جهانی مطرح کرده است؛ شبکه گسترده علما و اندیشمندان، برگزاری کنفرانسهای بین المللی، بهرهوری از سامانههای پیشرفته فنآوری اطلاعات، از دیگر نقاط قوت ماست.
وی در پایان گفت: امیدواریم با بهرهگیری از فرصتها و تقویت نقاط قوت و مشاهده و بررسی تهدیدها و فرصتها اقدامات گستردهتری را بتوانیم انجام دهیم.
ارسال نظر