به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، آیتالله غلامرضا مصباحی مقدم در این وبینار با بیان اینکه ملتهای مسلمانان در شرایط امروز باید نسبت به موضوع مواسات و همدلی نگاه ویژه ای داشته باشند، اظهار کرد: تامین امکانات مورد نیاز در حوزه بهداشت و درمان یکی از اولویتهاست که باید مورد توجه قرار گیرد و در این میان روابط میان مسلمانان نباید آنها را از کمک به یکدیگر غافل کند.
وی با تاکید بر اینکه اگر توان علمی برای درمان این بیماری در کشوری وجود داشته باشد باید این تجربیات و توانایی ها به اشتراک گذاشته شود، اضافه کرد: علاوه بر عمل به دستورات بهداشتی که در دین مبین اسلام نیز مورد تاکید قرار گرفته است، فراهمآوردن امکانات بهداشتی و پزشکی نیز از اولویت بسیاری برخودار است.
وی بر لزوم برگزاری نشستهایی میان نخبگان جهان اسلام برای مبادله معلومات و اطلاعات در راستای رسیدن به واکسن و درمان کرونا تاکید کرد و گفت: دانشمندان جهان اسلام برای اختراع واکسن کرونا باید گردهم آیند و بتوانند پیشتر از سایر ملتها در این زمینه به نتیجه برسند.
وی از اجرای رزمایش همدلی و مواسات در ایران اسلامی به فرمان رهبری یاد کرد و گفت: این تجربه موفق میتواند از کشورما به دیگر کشورهای اسلامی منتقل شود و در نقطه مقابل دستاوردهای دیگر ملتها، نیز میتواند در اختیار مردم و مسسئولانمان قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین سید موسی موسوی با بیان اینکه مسلمانان در سرتاسر جهان اسلام شعار وحدت را سر دادند، اظهار کرد: عشق به پیامبر میتواند تنها عاملی باشد که با وجود همه فتنههای دشمن، دلهای مؤمنان را به یکدیگر پیوند دهد.
وی با تاکید بر اینکه گردهمایی علمای اسلام و نزدیک شدن به یکدیگر نشان میدهد که تحقق وحدت در اسلام راهکاری برای رفع مشکلات است، عنوان کرد: تفرقه و جدایی توطئه دشمن برای تسلط بر کشورهای اسلامی است به همین علت دشمن این تفکر را القا کرده که نزدیکی مذاهب به نفع یک طرف و ضربه زدن به طرف دیگر است درحالیکه تلاش تقریب افزایش عزت اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی است.
موسوی ادامه داد: اگر این تفرقهها نبود برخی از کشورها به خود اجازه نمیدادند به عنوان سازش با صهیونیستها دست دوستی دهند. چراکه اگر وحدت مورد نظر اسلام در تودههای امت اسلام شکل گیرد و هماهنگی مورد نظر رقم بخورد، هیچ حاکمی در دنیای اسلام جرأت نمیکند به دنبال عادیسازی روابط خود با رژیم صهیونیستی باشد.
موسوی با تاکید بر اینکه امروز بیش از هر زمانی دنیا تشنه معارف حضرت محمد(ص) و قرآن کریم است، تصریح کرد: این وظیفه و رسالت ما مسلمانان است که فتنه و دشمن را بشناسیم و با آن مبارزه کنیم.
در ادامه این وبینار، سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز هفته وحدت را منشأ تحول بزرگی برای ایجاد امت واحده و زمینهای برای کنار گذاشتن اختلافات و تفرقه دانست و اظهار کرد: تجلی توحید در جامعه، اتحاد مسلمانان است و افرادی که به یگانگی خداوند اعتقاد راسخ دارند، نمیتوانند در اختلاف به سر ببرند و در عصری که ما زندگی میکنیم استکبار جهانی به دنبال تفرقه هستند و برای دو قطبیسازی جهان اسلام تلاش میکنند.
وی با تاکید بر اینکه غرب بدون علت برای تفرقه سرمایهگذاری نمیکند، تصریح کرد: دشمنان از بیداری اسلامی هراسان هستند و با ایجاد تفرقه و نزاع در منطقه به دنبال رونق دادن به بازار فروش اسلحه و غارت نفت کشورهای خلیج فارس هستند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز با تاکید بر اینکه پیام اصلی دین اسلام اتحاد است، عنوان کرد: محور مقاومت، سپاه پاسداران، حزبالله یمن و حشدالشعبی بازوی جهان اسلام هستند و میتوان گفت که انقلاب اسلامی متعلق به کل دنیای اسلام است.
وی ادامه داد: اگر دانشگاههای جهان اسلام درکنار یکدیگر قرار گیرند و یافتههای علمی خود را به اشتراک گذارند در حوزههای سختافزاری و نرمافزاری میتوانند در ابعاد مختلف به نتیجه و بینیازی خود را از غرب اعلام کنند.
سپس، آیتالله سید محمد حسینی شاهرودی نماینده مجلس خبرگان رهبری ، با بیان اینکه هفته وحدت بهانهای برای آشنایی بیشتر با پیامبر اسلام(ص) است، اظهار کرد: اگر تفرقه میان مسلمانان نفوذ کند قدرت امت اسلام از بین میرود و دشمن به کشورهای اسلامی مسلط میشود.
وی با تاکید بر اینکه اکنون کشورهای اسلامی همانند دیگر کشورها با ویروس کرونا درگیر هستند، اضافه کرد: اکنون با استفاده از ظرفیت فضای مجازی این توفیق را به دست آوردهایم تا بتوانیم کنفرانس وحدت را برگزار و سخن یکدیگر را بشنویم و شاید این کرونا نیز یک ابتلا و آزمایش است که ما در این دوران با آن آزمایش میشویم که چقدر در این شرایط میتوانیم به موضوع مواسات که مورد نظر اسلام است توجه کنیم.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: کرونا فرصتی برای ارتقا و نمایش وحدت جهان اسلام است چراکه در شرایط امروز کشورهای اسلامی میتوانند متفاوتتر از گذشته به کمک یکدیگر بشتابند و این کمکها باید به صورتی باشد که دستمان به سوی بیگانه دراز نشود.
ماموستا محمود ابن الخیاط، مدیر مدرسه شافعیه با بیان اینکه در مکتب اسلام بلایا و مصائب علل مشخصی دارند، اظهار کرد: امروز بیدینی مردم برخی از کشورها کمتر از قوم بنی اسرائیل نیست بنابراین درخور عذاب الهی شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه این بلای جهانگیر کرونا که دامن جهان را گرفته یک امتحان الهی است، اضافه کرد: ما باید در برابر این امتحان الهی صبور باشیم و توبه و استغفار کنیم همانطور که خداوند در قرآن فرموده که اگر دچار بلا و مصیبتی شدهایم باید توبه کنیم تا خداوند آن بلایا را از ما دور کند.
مدیر مدرسه شافعه سقز از کردستان خاطرنشان کرد: حکمت و فلسفه بلایا آن است که خداوند متعال انسان را از بدیها برگرداند، چراکه خداوند متعال نسبت به مسلمانان محبت دارد و میخواهد با بلایا انسان را به سمت توبه سوق دهد تا درگیر عذاب دردناک آخرت نشود.
حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی(ص) العالمیه با بیان اینکه مسئولیت علمای اسلام رساندن پیام رحمت پیامبر اسلام(ص) به همه جهان است، اظهار کرد: وحدت میان امت یکی از مهمترین دستورات ایشان است اما متأسفانه شاهد تفرقه و نزاعهایی در داخل امت اسلامی هستیم و مدتهاست که امت اسلامی از این تفرقه رنج میبرند و هنوز از آن رهایی پیدا نکرده است.
وی با تاکید بر اینکه سیاست دشمنان اسلام دامنزدن به تفرقه و اختلاف بوده است، اضافه کرد: دشمن با این سیاست امت اسلام را تضعیف و برخی از کشورهای اسلامی را به خود وابسته کرده تا بتواند سرنوشت امت اسلامی را در اختیار گیرد.
رئیس جامعه المصطفیالعالمیه از تلاش علمای دینی به ویژه امام خمینی(ره) برای درمان رنج تفرقه یاد کرد و گفت: دست تفرقهافکن در نقاط مختلف جهان اسلام نمایان شده است که آخرین نمونه آن را اکنون در برخی از کشورهای منطقه شاهد هستیم از جمله افرادی که به دنبال افزایش فتنه در پاکستان هستند و اینها بر ضرورت هشیاری نسبت به این توطئهها میافزاید.
در ادامه، مولوی حبیب الرحمان مطهری امام جمعه اهل سنت خواف با بیان اینکه هر فردی موجب مرگ انسانی بیگناه شود گویی همه بشریت را کشته است، اظهار کرد: هر فردی نیز که جان یک انسان را نجات دهد همانند این است که جان همه انسانها را نجات داده است؛ به همین علت باید بگوییم که همه انسانها نسبت به جان یکدیگر مسئول هستند.
وی با اشاره به فرموده پیامبر اسلام(ص) مبنی بر اینکه جامعه اسلامی همه برادران یکدیگر هستند، عنوان کرد: مسلمانان در رعایت دستورالعملهای بهداشتی و حفظ سلامت جامعه باید الگویی برای جامعه بشری باشند.
حاج آخوند اسماعیل قدیری، امام جمعه چنارلی در استان گلستان با تاکید بر اینکه مؤمنان با یکدیگر برادر هستند، اضافه کرد: برادر در هنگام بروز مشکل و بحران باید به دنبال کمک به برادر دیگر خود باشد؛ کمک به یکدیگر مهمترین رسالت مسلمانان جهان است و اگر نسبت به این دغدغه بیتوجه باشیم دشمن را شادمان کردهایم.
امام جمعه چنارلی در استان گلستان گفت: اینکه برخی از کشورها بدون توجه به مصیبتهای مسلمانان جهان اسلام، دست دوستی به سمت ظالمان دراز میکنند، بسیار جای تأسف دارد.
وی بر لزوم تشکیل اتحادیه پزشکان جهان اسلام تاکید کرد و گفت: این اتحادیه با تجمیع تجربیات میتواند در حوزههای عملی، بهداشتی و درمانی نتایج بسیاری را برای جهان اسلام به دنبال داشته باشد و همچنین اتحادیه خیرین نیز میتواند در کنار آن برای افزایش کمک مسلمانان به یکدیگر تاثیرگذار خواهد بود.
در پایان این وبینار مریم مجتهدزاده رئیس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس با تاکید بر اینکه نگاه جهانبینی اسلام به رویدادها و مسائلی که از آن به عنوان شر نام برده میشود نگاهی ویژه است و همواره با نگاه به تقدیر خداوندی مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه اکنون یک رویداد در نظام هستی پدیدار شده که روند عادی این نظام را مورد تأثیر قرار داده است، اضافه کرد: فرهنگ دینی در مواجهه با این وضعیت، کلید واژههای صبر و بردباری را بیان و اعلام میکند که این واژگان اصل و اساس حرکت کشورهای اسلامی را در مواجهه با این بیماری فراگیر معین میکند به همین علت امروزه باید در یک چارچوب همگانی و متحد ضمن تدبیر مناسب برای مبارزه با این بیماری همت گماریم.
رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس گفت: راهکارهای عملی که میتوانیم برای این مبارزه در میان کشورهای اسلامی دنبال کنیم در چند دسته قابل بررسی است، نخستین دسته، موضوعات علمی و فرهنگی در مواجهه با بیماری است؛ مجموعه این تعاریف استفاده از ظرفیت بینظیر خانواده در امت اسلامی است.
مجتهدزاده از جهانبینی منحصر به فرد اسلام نسبت به اینگونه مسائل یاد کرد و گفت: ما باید در این راستا به سیره پیامبر اسلام(ص) توجه کرده و به دنبال ترویج سیره ایشان باشیم.
ارسال نظر