وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
نگاه عملیاتی به تقریب، ارتباط سازمانی با فعالان تقریب و تلاش در راه تشکیل هسته های تقریب در جهان اسلام از محورهای عمده کنفرانس بود
۱۳۹۴/۱۰/۱۰ ۰۳:۳۰ 1300

نگاه عملیاتی به تقریب، ارتباط سازمانی با فعالان تقریب و تلاش در راه تشکیل هسته های تقریب در جهان اسلام از محورهای عمده کنفرانس بود

دکتر منوچهر متکی معاون امور بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی درحاشیه بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی درباره این کنفرانس به خبرنگار تقریب (تنا) گفت: کنفرانس امسال با بهره گیری از تجربه بیست و هشت دوره گذشته و با استفاده از شرایط امروز در جهان اسلام فراگیری آتش فتنه درچند سال اخیر، تلاش شد که نسبت به شکل و محتوا بازنگری شود و زاویه نگرش جدیدی پدید بیاید.

متکی افزود: با تدابیر دبیرکل مجمع درجلسات مختلف، ما قدری ویترین حضور مهمانان را تغییر دادیم. از 300 مهمان خارجی 175 نفر چهره های جدید بودند که ده درصدشان را بانوان تشکیل می دادند. بخشی از آنها از مقامات کشورها و برخی از علما و متنفذین و برخی از روسا و اساتید دانشگاهها که نقش مرجع در کشورشان را دارند. بنابراین بازنگری امسال ما در جامعیت کیفی دعوت از مهمانان شکل گرفت.

سخنگوی کنفرانس وحدت اسلامی با اشاره به تحول بوجود آمده درکار کمیسیونهای کنفرانس امسال افزود: ما 12 کمیسیون و نشست داشتیم که 4 کمیسیون مرتبط با موضوع اصلی اجلاس، خروج از بحران کنونی درجهان اسلام بود. ارزیابی شرایط و علل بحران و راههای برون رفت کمیسیون مهم 1 و 2 ما بود. علمای مقاومت و مساعی حمیده دو کمیسیون مهم دیگر این کنفرانس بود که در شکل جدی و جامعی مطرح شد و نکته مهم دیگر کمیسیون مهم نشست احزاب را نخستین بار تشکیل دادیم و این براساس نشست دو ماه پیش ما در بیروت که منشور احزاب جهان اسلام در آن تعریف شد، شکل گرفت. این احزاب شامل حزب هایی هستند که برای مقاومت آمادگی دارند و درصدر اینها هم مساله فلسطین است که ایده های عملیاتی در آن مطرح شد.

آقای متکی با اشاره به سوزن بانی و تغییر نگاه در خود موضوع تقریب افزود: تقریب مساله ای نیست که بشود به صرف برگزاری کنفرانس، سخنرانی و تقاضا برای وحدت آن را ایجاد کرد بلکه مسئله ای عملیاتی درجهان اسلام است که با اجرای یک سلسه اقدامات عملیاتی قابل دستیابی است و ما نیز در بیانیه پایانی کنفرانس یه به عنوان یکی از اصول و دستاورد اصلی این کنفرانس مطرح کردیم.

وی مهمانان کنفرانس بیست و نهم را جزء ارکان اصلی تقریب دانست و گفت: اعضای شورای عالی و مجمع عمومی در یکسال آینده باید ارتباط دو سویه شان را با مجمع تقریب حفظ کنند و دیدارهای ما به یکسال آینده موکول نشود. در اجلاس سال بعد باید کارنامه ای از فعالیتهای تقریبی خود بیاورند. موضوع تقریب قرار نیست براساس یک سری ارتباطات عاطفی و یا علمایی دنبال شود بلکه بحث سلسله ارتباطات عملیاتی مطرح است.

معاون امور بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی افزود: در دو نشست جداگانه یکی جوانان و دانشجویان و یکی نشست مساعی حمیده توجه به جریان های تکفیری و تفکرات انحرافی و داعش و النصره و ....بیان شد که بیشترین سرمایه گزاری امروز روی جوانان دارد اتفاق می افتد و باعث رشد بدعتها و جهل و ظلمت شده است. به همین دلیل ما دنبال ایجاد یک نهضت فکری هستیم بین علما، اساتید و اندیشمندان که رسالت آموزش و هدایت جوانان بر عهده  ایشان است. مجمع تقریب بصورت ستادی و مجمع عمومی شامل 220 نفر درجای جای جهان اسلام به عنوان فرماندهان فکری بعد از فرماندهان نظامی مشغول فعالیتند. از نظر جذب دانشجو هم دانشگاه بین المللی امام خمینی فعال است و د ر چارچوبی که دارد دانشجوی خارجی می پذیرد. بطور اختصاصی ما دانشگاه تقریب مذاهب و ادیان و مذاهب را در قم داریم که هر دو رسالت نشر فقه اسلامی را برعهده دارند.  فقه شافعی، حنبلی، حنفی و جعفری را هر یک از اساتید پیرو همان مذاهب تدریس می کنند.

متکی با اشاره به برگزاری کمیسیون اتحادیه تجار و بازرگانان جهان اسلام در حاشیه کنفرانس وحدت اسلامی گفت: در نشست این کمیسیون که نشست جامعی بود و آیت الله اراکی نکته ای مطرح کردند که صاحبان تمکن مالی ظرفیتهای خود را درجهان اسلام برای ارتقاء اسلام بکار ببرند که خوشبختانه برخی از تجار استقبال خوبی کردند.

وی در پایان نگاه عملیاتی به تقریب، ارتباط سازمانی با فعالان عرصه تقریب و تلاش در راه تشکیل هسته های تقریب در جهان اسلام را از محورهای عمده بیست و نهمین کنفرانس وحدت اعلام کرد.
 

ارسال نظر