به گزارش خبرگزاری تقریب(تنا)، "آیت الله اراکی" دبیر کل مجمع تقریب مذاهب در حاشیه بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی با دکتر "علی المری" رئیس کمیته حقوق بشر قطر دیدار و گفتگو کرد.
آیت الله اراکی در این دیدار بر اهمیت برگزاری کنفرانسهایی همانند کنفرانس وحدت که به همبستگی ملتهای اسلامی دعوت می کند، تأکید کرد و گفت: ملتهای اسلامی با دارا بودن موقعیت استراتژیک و ثروتهای طبیعی و انسانی قادر هستند به قدرت بزرگی تبدیل شوند که حتی قدرتهای بزرگ در برابر آنها سر تعظیم فرود آورند.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب در ادامه این مطلب به تجربه اتحادیه اروپا اشاره کرد که به رغم اختلافات و درگیریهای قومی و مذهبی بین طوایف مختلف مسیحی و تفاوتهای قومی و اصول فکری توانسته است، به قدرت واحد تبدیل شود.
آیت الله اراکی با بیان اینکه اختلاف و دوری بین امتهای اسلامی به نفع این امت نیست، از خشکی موجود در روابط ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس، باوجود دعوت های مکرر ایران برای روابط دوستانه و سازنده با جهان عرب، ابراز تعجب کرد.
دبیر کل مجمع تقریب بین مذاهب تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران بر خلاف نظام شاهنشاهی در تعامل خود با کشورهای عربی نژاد پرستی را مردود می داند و بر مشترکات دینی و زبانی و تاریخی و ... تأکید دارد و این مهم را از طریق ارتباط با کشورهای همسایه و سایر کشورهای عربی و دعوت مداوم به استراتژی وحدت اسلامی، ثابت کرده است.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب از تمامی علمای مسلمان خواست تا به رغم اختلاف در اندیشه و افکار در چنین کنفرانسهایی مشارکت کنند، وی ادامه داد که چنین کنفرانسهایی می تواند، اندیشه و نظرات را به یکدیگر نزدیک کند و اختلافات فقهی و حاشیه ای بین مذاهب را کنار گذاشته و مشترکات را آشکار کند و حال آنکه دوری جستن از یکدیگر و اجتماع نکردن برای حل مشکلات اختلافات حاشیه ای را بزرگ می کند و باعث فراموشی مشترکات بزرگ بین مذاهب اسلامی می شود.
آقای اراکی با اعلام آمادگی خود و مجمع تقریب برای حمایت از هرگونه فعالیت تقریبی و وحدت گرا بین کشورهای اسلامی و حضور در هر نشست مرتبط با این بحث، از دولت قطر خواست تا نقش متمایزی در تحکیم تقریب و وحدت بین مسلمانان ایفا کند.
"علی المری" رئیس کمیته حقوق بشر قطر هم به نوبه خود بر اهمیت برگزاری چنین کنفرانسهایی برای تحکیم تفریب بین مذاهب و علما و نزدیکی دولتها باوجود اختلاف در مواضع سیاسی موجود بین آنها تأکید و اعلام آمادگی کرد همه تلاش خود را در سطح علمایی و حکومتی برای تحکیم روابط بین کشورهای حوزه خلیج فارس و ایران و تحکیم تقریب بین مذاهب، به عنوان اولین گام در تحقق وحدت اسلامی به کار بگیرد.
ارسال نظر