به گزارش خبرنگار تقریب(تنا)، آیت الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست کمیسیون تجار و بازرگانان جهان اسلام تأکید کرد: متأسفانه در جامعه ما سیستم بانکداری اسلامی دارای روح اسلامی نیست.
وی افزود: مشکل اصلی در جمهوری اسلامی ایران سیستم پوسیده و غیرکارشناسانه بانکی ماست نه تحریم. لذا کسانی که فکر می کنند تحریم بازار ما را متوقف کرده است قطعا در اشتباهند.
آیت الله اراکی در ادامه خاطرنشان کرد: مهمترین کاری که اتحادیه تجار و بازرگانان جهان اسلام می توانند انجام دهند این است که در جهت ایجاد یک بانک صد در صد اسلامی که واسطه بین تولید کننده و مصرف کننده باشد تلاش کنند. بانکی که مبتنی بر نفی حقیقی ربا و استفاده از سرمایه باشد، باید تأسیس شود.
وی همچنین بر تشکیل یک کمیته برای رسیدن به این هدف تأکید کرد و گفت: این کار بزرگترین راه برای تقریب خواهد بود و از این راه می توان مشکلات همه مسلمانان را حل کرد.
در نشست اتحادیه تجار و بازرگانان که عصر دوشنبه با حضور بازرگانان جهان اسلام و به عنوان "بررسی نقش کلیدی تجارت و اقتصاد در جهان اسلام به منظور توسعه دیپلماسی وحدت" برگزار شد، پیشنهادات متعددی از سوی تجار کشورهای اسلامی ارائه شد که به طور خلاصه عبارتند از:
- تشکیل یک دبیرخانه ثابت و دائمی برای این اتحادیه برای تبادل اطلاعات میان تجار کشورهای اسلامی.
طراحی وبسایتی برای انتشار اطلاعات و دستیابی به نتایج بهتر.
اولویت دادن به صنایع مختلف از جمله صنعت توریسم هوایی، زمینی و ...
توجه به برند حلال و تولید محصولات مختلف با این برند.
سرمایه گذاری مشترک و استفاده از مواد خام کشورهای اسلامی برای بالابردن ارزش افزوده و رساندن کیفیت کالاهای داخلی به کیفیت کالاهای اروپایی.
تشکیل کمیته ای برای تحریم کالاهای صهیونیستی و متقاعد کردن مسلمانان برای استفاده نکردن از اینگونه کالاها.
ایجاد یک سیستم بانکداری خالص اسلامی و بدون ربا در جوامع اسلامی.
در پایان، دکتر سهرابی رئیس نشست و معاون اجتماعی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اعلام کرد که به زودی دبیرخانه ثابت اتحادیه بازرگانان جهان اسلام تشکیل و نظرات و پیشنهادات مختلف در وب سایت آن منعکس خواهد شد.
ارسال نظر