وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
حمایت از فلسطین، گواه صداقت ایران در خصوص وحدت است
۱۴۰۱/۰۸/۰۲ ۱۱:۵۰ 1089
غازی حنینه در گفت‌وگو با تقریب؛

حمایت از فلسطین، گواه صداقت ایران در خصوص وحدت است

رئیس هیئت امنای تجمع علمای مسلمان لبنان حمایت جمهوری اسلامی ایران از فلسطین و گروه‌های مقاومت را نشانه صداقت این کشور در خصوص وحدت خواند و گفت: این در حالی است که بیشتر مردم فلسطین و گروه‌‌های مقاومت سنی هستند.

شیخ غازی حنینه، رئیس هیئت امنای تجمع علمای مسلمان لبنان در حاشیه سی‌وششمین کنفرانس وحدت اسلامی که چندی پیش در تهران برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، تصریح کرد: هم اکنون ما شاهد تغییرات بین‌المللی هستیم و گویی که در صد سال جدید از عمر بشریت قرار داریم. بعد از صدسالی که ابتدای آن با سقوط خلافت و دولت عثمانی و جنگ جهانی اول و دوم آغاز شد.

وی با بیان این که ما در مرحله جدیدی قرارداریم، اظهار داشت: چه خوب است که امت اسلامی نیز همپای قدرت‌های بزرگ در این مرحله نقش‌آفرینی داشته باشد و وابسته و پیرو آنها نگردد.

شیخ حنینه در پاسخ به این سوال که آیا امت اسلامی به سطحی رسیده‌ است که با چالش‌های رو به روی خود مقابله کند، گفت: زمانی که از اختلاف میان امت اسلامی صحبت می‌کنیم، مجموعه‌ای تاریخی از اختلاف در برابر ما قرار دارد که پادشاهان، و امرای مسلمان که منافع آنها در بقای این اختلافات بوده، آنها را تشدید کردند.

نقش برخی علما در ایجاد تفرقه
وی با بیان این که متاسفانه علما نیز دانسته یا ندانسته اقدام به تقسیم این امت کرده‌اند، خاطرنشان کرد که همچنان افرادی در میان علما افرادی وجود دارند که در این راستا کار می‌کنند و به نظر می‌رسد، تفکر وهابی در راس این تنش قرار دارد.

وی ادامه داد: این اختلافات منحصر به اختلافات شیعه ـ سنی نیست، بلکه برخی گروه‌های شیعه نیز حاضر نیستند با هم گفت‌وگو کنند و همین امر در مورد اهل سنت هم مصداق دارد و مجموعه‌های سنی داعشی وجود دارند که زمینه را برای درگیری‌های نظامی آماده می‌کنند. این همان چیزی است که ما در عراق، سوریه، لیبی، الجزایر، افغانستان و لبنان مشاهده کردیم و شر این جمعیت‌ها بیشتر سرزمین‌های اسلامی را در برگرفته است. جز رژیم صهیونیستی و گویی که این رژیم مستحق تکفیر نیست.

این عالم اهل سنت در ادامه افزود: ما تلاش می‌کنیم امت اسلامی را از این اختلافات تاریخی رها کنیم و تلاش‌هایی برای ایجاد وحدت میان این جمعیت‌ها انجام می‌گیرد و احیانا به دور از صف بندی‌های سیاسی و حزبی تنها محبت، الفت و مودت در میان آنها حاکم باشد. کما این که جمهوری اسلامی ایران که به بلوغ 40 ساله رسیده، طرحی را برای وحدت اسلامی ارائه داده است.
 
ایران به قدرتی منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل شده است
وی با اشاره به این که ایران امروز به قدرت منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل شده است، تاکیدکرد: هیچ کس امروز نمی‌تواند بر این کشور، سیاست‌های آن و به ویژه سیاست‌های رهبر آن چیره شود و در برابر تلاش‌های دشمنان برای ایجاد مشکل و تنش ایستاده و به مهره‌ای سخت و مهم در منطقه و جهان تبدیل شده است. تاجایی که توانست موجب نقش‌آفرینی مجدد روسیه در جهان شود.

وی ادامه داد: شهید قاسم سلیمانی توانست مقامات روسیه را قانع کند که لازم است از طریق مشارکت در حل بحران سوریه در منطقه و جهان نقش‌آفرینی کنند، در حالی که آنها در بحران عراق نقشی نداشتند و این گونه روسیه به عنوان یک قدرت جهانی در برابر آمریکا ایستاد و  توطئه‌های آن را خنثی کرد.

فهم برخی افراد از معنای وحدت اشتباه است
شیخ حنینه در رابطه با سخن برخی افراد که معتقدند هدف ایران از تبلیغ وحدت در حقیقت نشر تشیع است، گفت: فهم برخی افراد از وحدت اشتباه است و آنها تصور می‌کنند وحدت به این معناست که یکی در دیگری ذوب شود در حالی که معنای وحدت این است که همه ما در اسلام ذوب شویم. زمانی که همه ما در اسلام ذوب شدیم آنگاه هریک از ما فهم خود و فقه خود را از این دین استنباط می‌کنیم. و هر چقدر هم با هم متفاوت داشته باشد، مانع وحدت نمی‌شود. 

وی افزود: وحدت به این معناست که هر کدام از ما دیگری را همانگونه که هست قبول کنیم بدون آنکه به او و یا مقدساتش اهانت کنیم.

این عالم اهل سنت ادامه داد: مسئله محمد و آل محمد خارج از بررسی‌های فقهی، فکری، عقیدتی، سیاسی و فرهنگی است که ممکن است میان امت اسلامی وجود داشته باشد، زیرا کتاب خدا و پیامبر(ص) در ارتباط با این مسئله سخن گفته‌اند و هیچ مانعی برای نسبت داشتن مسلمانان به مذهب اهل‌بیت (ع) وجود ندارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بهترین دلیل در صداقت جمهوری اسلامی ایران در مسئله وحدت، موضع آن در رابطه با فلسطین و ملت آن و مقاومت است علی‌رغم این که بیشتر مردم فلسطین و گروه‌های مقاومت سنی هستند و همه به این مسئله اذعان دارند. حتی رهبرای فلسطین از نقش ایران در توسعه سلاح مقاومت و حمایت‌های شهید سلیمانی و نقش او در سطوح سیاسی و نظامی که هم اکنون مقاومت به آن رسیده است، سخن می‌گویند.

ترسیم مرزهای آبی با رژیم صهیونیستی
رئیس هیئت امنای تجمع علمای مسلمان لبنان در پاسخ به سوالی در رابطه با مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی لبنان گفت: لبنان از محاصره مرگبار از سوی دشمن آمریکایی و هم پیمانان عربی و صهیونیستی او رنج می‌برد.

وی ادامه داد: لبنان 10 سال است که در جنگ با رژیم صهیونیستی به سر می‌برد و در مذاکرات غیر مستقیم با این رژیم از طریق واسطه آمریکایی نتایجی حاصل شد که در ابتدا به فضل خداوند و بعد به دلیل حکمت «سید حسن نصرالله» سید مقاومت و مردان مقاومت بود که همه توان و امکانات خود را برای احقاق حقوق لبنان در مرزهای دریایی به کار گرفتند.

وی با بیان بیان این که این مذاکرات منجر به این شد که رژیم صهیونیستی حق لبنان و مرزهای آبی آن را به رسمیت بشناسد، توضیح داد: این مذاکرات به صورت غیرمستقیم بود لذا عادی سازی و یا به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی به شمار نمی‌رود اما در این میان کسانی هستند که از آب گل‌آلود به حساب مردم لبنان ماهی می‌گیرند در حالی که مقاومت تلاش دارد حقوق لبنان را اسرائیلی‌ها بگیرند.

شیخ حنینه افزود: مقاومت برگ مهمی را برای پیشبرد این مذاکرات به جلو و مجبور کردن صهیونیست‌ها به خواسته‌های لبنان رو کرد و آن پهپادهایی بود که بر فراز میدان کاریش و دیگر پایگاه‌ها به پرواز درآورد و این پهپادها حامل این پیام برای رژیم صهیونیستی بود که مقاومت قادر است همه این پایگاه‌ها را بزند.

ارسال نظر