وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
بیانیه پایانی سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی/ جهان اسلام نيازمند انتفاضه فلسطيني جديد در قبال تعرض به قدس شریف است
۱۳۹۶/۰۹/۱۸ ۰۳:۳۰ 1857

بیانیه پایانی سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی/ جهان اسلام نيازمند انتفاضه فلسطيني جديد در قبال تعرض به قدس شریف است

به گزارش خبرگزاری تقریب(تنا)، متن این بیانیه، به شرح ذیل می باشد:
 
الحمد لله رب العالمين والصلاة و السلام علي رسول الله و على آله الطيبين الطاهرين و صحبه المنتجبين و من اهتدى بهما إلى يوم الدين .
 
به حول و قوه الهي سي و يکمين کنفرانس وحدت اسلامي با عنوان وحدت و الزامات تمدن نوين اسلامي در روزهاي 14 تا 16 آذرماه1396 شمسی مصادف با 16 تا 18 ربيع الاول 1439قمری با حضور علما، انديشمندان، محققان و فعالان عرصه ی رسانه از 63 کشور آسيايي، آفريقايي و اروپايي در تهران برگزار گرديد.
 
 
 
مراسم افتتاحيه کنفرانس امسال با سخنراني مهم رئيس جمهور محترم جناب حجت الاسلام و المسلمين دکتر روحاني آغاز گرديد و سپس دبير کل محترم مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي آيت الله اراکي طي سخناني، به مهمانان محترم خوش آمد گفته و حضورشان را ارج نهاده اند. پس از آن شاهد سخنراني شخصيت هاي برجسته اي بوديم که طي 4 نشست عمومي از روز اول تا سوم کنفرانس ارائه گرديده است.همچنين در طول اين کنفرانس 8 کميسيون تخصصي برگزار گرديده است که شرکت کنندگان در اين کميسيون ها نظرات خود را در رابطه با عنوان کنفرانس امسال و ابعاد مختلف آن ارائه داده اند.
 
 
 
در روز دوم کنفرانس، مهمانان محترم موفق به ديدار رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای مد ظله العالی شده اند و از بيانات و رهنمودهاي ارزشمند ايشان در خصوص مسائل جهان اسلام بهره مند شدند. بحث و گفتگو و تبادل نظراتي که ميان علماي حاضر در کنفرانس امسال، طي جلسات متعددي صورت گرفت؛ نتايج ذيل را در بر داشت:
 
 
 
1- شرکت کنندگان در کنفرانس با اشاره به توانايي جهان اسلام جهت احياي تمدن اسلامي متناسب با مقتضيات زمان بر اين نکته تاکيد کردند که تمدن نوين اسلامي توانايي ارائه ي طرحي را دارد که بشريت را از درد و رنج هاي کنوني اش نجات بخشد.
 
 
 
2- شرکت کنندگان در کنفرانس بر ضرورت رويارويي با سياست جديد آمريکا براي يهودي سازي قدس شريف و تسلط بر مقدسات مسلمانان تاکید کرده و ضمن محکومیت شدید این اقدام بر فراگیر شدن این رویارویی توافق کرده اند بر این اساس جهان اسلام نيازمند انتفاضه فلسطيني جديدي است که همه کشورهاي خواهان آزادي و حقوق بشر و نيز همه قدرت هاي سياسي و غيره از آن پشتيباني کنند.
 
 
 
3- برپايي تمدن اسلامي به معناي احياي امت است .احیايي که فرزندان اين امت را همچون اعضاي يک پيکر به يکديگر مرتبط مي سازد که «چو عضوي به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار» و اين همان معناي حقيقي وحدت اسلامي است.
 
 
 
4- احياي تمدن در گرو احياي فرهنگ است و مهمترين رکن احياي فرهنگ پيوند خوردن با بالاترين ارزش ها يعني ذات مقدس پروردگار و نيز کاشتن بذر عزت و اعتماد به نفس در امت و به ويژه نسل جوان است.
 
 
 
5- احياي فرهنگ مي تواند جوانان امت را از افتادن در دام گروه هاي تندرو و تکفيري حفظ نموده و آنها را از گرداب رذيلت و هواي نفس که دشمنان امت به ترويج آن کمر همت بسته اند ،دور نمايد.
 
 
 
6- از ديدگاه علما و انديشمندان شرکت کننده در کنفرانس، اولين گام در مسير برپايي تمدن نوين اسلامي، ايمان و نشر فضائل اخلاقي و نهادينه کردن ارزش هاي اسلامي از جمله عدالت و برابري و امر به معروف و نهي از منکر است چرا که برپايي تمدن نوين اسلامي با موعظه و نصيحت تنها ممکن نيست بلکه نيازمند تلاش جدي و ارائه ي اسوه ي حسنه است.
 
 
 
7- از جمله موانعي که در برابر خيزش تمدني مسلمانان قرار دارد جعل رژيم صهيونيستي و القائ آن به عنوان يک واقعيت و نيرويي شکست ناپذير است که تنها راه رويارويي با اين غده ي سرطاني ایستادن بر قله پيروزيهاي جبهه ي مقاومت وتداوم آن با تأکيد برحتمي بودن نابودي اسرائيل است.
 
 
 
8- از دیگر چالش ها در برابر خيزش تم
 
ي علما و انديشمندان را به مشارکت جدي در اين طرح فرا مي خوانند.
 
 
 
24- حاضران در کنفرانس خواهان تشکيل کميته اي جهت پيگيري نتايج کنفرانس بوده و از هر پيشنهادي جهت اجراي نتايج به دست آمده در اين کنفرانس استقبال مي نمايند.
 
25- در حاشيه کنفرانس جلسه اي با حضور شخصيت هاي برجسته حاضر در کنفرانس منعقد گرديد که نتيجه آن ضرورت تشکيل کميته اي جهت پيگيري مسائل مهم اسلام بوده و در اين خصوص بيانيه ي مستقلي نيز صادر گرديده است. 
 
 
 
26- همه شرکت کنندگان در کنفرانس از جمهوري اسلامي ايران به ويژه مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي بابت دعوت، مهمان نوازي و حسن برگزاري کنفرانس نهايت تقدير و تشکر را دارند و از خداي متعال خواستارند که به امت مسلمان توفيق احياي تمدن اسلامي را عطا کند.چرا که احياي تمدن اسلامي موجب وحدت و الفت بين مسلمانان خواهد شد.
 
دني جهان تهاجم فرهنگي توسط کشورهاي سلطه جو می باشد.تنها راه رويارويي با آن، ارائه ي فرهنگ اسلامي اصيل است که با سلاح حکمت و موعظه ي حسنه، نوگرايي و سنت را در هم مي آميزد.
 
 
 
9- يکي از سلاح هايي که کشورهاي سلطه طلب غربي براي چيره شدن بر جهان اسلام به کار گرفته اند برانگيختن طوفان شهوات، بين مسلمان و به ويژه جوانان از طريق وسايل ارتباطي و نيز شبکه هاي ماهواره اي است که راه مقابله با اين چالش را بايد در نشست هاي علمي که با حضور روانشناسان، جامعه شناسان، انديشمندان و هنرمندان برگزار مي گردد، جستجو کرد.
 
 
 
10- رسانه ي دشمن همواره مي کوشد تا بذر ذلت و سرخوردگي را در جوامع اسلامي پاشيده و در آنها احساس شکست روحي ايجاد نمايد که راه مقابله با آن همسو کردن تلاش هاي رسانه هاي حق جو، کمک گرفتن از روشهاي علمي و تربيتي، دانشگاهها و حوزه های علمیه همه ي فعالان فرهنگي با هدف بازگرداندن احساس عزت و کرامت به جوامع اسلامي است. از اين رو از تاسيس و فعاليت اتحاديه راديو و تلويزيون جهان اسلام تقدير و تشکر به عمل مي آيد.
 
11- تمدن نوين اسلامي قادر است آثار منفي که تمدن مادي گراي غرب براي بشريت به ارث گذاشته است را محو نمايد چرا که تمدن نوين اسلامي بر پايه ي احترام به کرامت انسان استوار است در حالي که تمدن غربي عزت ميليونها انسان را براي تامين منافع خود زير پا مي گذارد.
 
 
 
12- زعامت جبهه «تلاش براي به ذلت کشاندن مسلمانان» در دست آمريکا و صهيونيسم است و هياهويي که امروز براي يهودي سازي قدس و تهديد مسجد الاقصي برپا شده است همه در راستاي همين تلاشها قرار دارد و راه رويارويي با آن اتحاد و يک صدا شدن مسلمانان جهت ايستادگي در برابر اين دسيسه جديد است.
 
 
 
13- تمدن اسلامي به تمام اديان آسماني احترام گذاشته و معتقد است که بايد رابطه ي بين اديان بر اساس آيه ي «تعالوا إلى کلمة سواء بيننا و بينکم» (بياييد به سوي سخني که ميان ما و شما يکسان است) استوار باشد در حالي که موضع تمدن غربي نسبت به اديان، منجر به ايجاد تضاد و تنش در جامعه مي گردد.
 
 
 
14- حاضران در کنفرانس امسال بر تلاش در راستاي فهم قرآن کريم، سنت پيامبر، سيره ي اهل بيت (ع)، تاريخ اسلام و نيز آداب و رسوم ملتهاي مسلمان با رويکردي تمدني که به تحقق خيزش تمدني کمک مي کند، تاکید کرده اند.
 
 
 
15- حاضران در کنفرانس خواهان بررسي طرح های تمدنی شخصيتهاي معاصر عرب ، ايراني، کرد، ترک و هندي بوده و به مطالعه ي موفقيتها و ناکامي هاي اين طرحهاي تمدني توصيه مي کند.چرا که مطالعه ي اين طرحها کمک های فراواني به انتخاب مسير آينده ي امت اسلام خواهد کرد .
 
 
 
16- حاضران در کنفرانس بر بررسي پيشرفتهاي جمهوري اسلامي در زمينه ي تمدن و نيز عوامل پيروزي طرح امام خميني(ره) براي احياي امت اسلامي تاکید کرده اند.
 
 
 
17- شرکت کنندگان در کنفرانس بر اهميت نقش زن و خانواده در تمدن سازي تاکيد کرده و حضور زن در جامعه را در سايه مرجعيت اصيل فقهي براي ايفاي نقش سازنده خود در روند تمدن سازي ضروري مي دانند. 
 
 
 
18- علماي حاضر در کنفرانس معتقدند که پيروزيهاي جهان اسلام همواره با تقويت روحيه ي وحدت و انسجام امت مسلمان همراه بوده است همچنين رابطه ي ميان وحدت و احساس عزتمندي و اميد به آينده را رابطه اي مستحکم و جدايي ناپذير بر مي شمارند.
 
 
 
19- از ديدگاه حاضران در اين کنفرانس کشتار و ويراني که برخي از کشورهاي اسلامي همچون افغانستان، عراق، سوريه و يمن از آن رنج برده يا مي برند وهمچنين عمليات هاي تروريستي که جهان اسلام شاهد آن است همه حاکي از وجود طرح حمله اي جديد براي بد جلوه دادن از اسلام و نيز از بين بردن فرصت توسعه و تمدن سازي در جهان اسلام است.
 
 
 
20- علماء و انديشمندان شرکت کننده در اين کنفرانس از برخي دولتها و جريانهاي موجود در جهان اسلام که در راستاي محقق ساختن اهداف استکبار و صهيونيسم، ويراني و از بين بردن فرصتها تلاش مي کنند، خواستارند که از همکاري با دشمنان امت دست بکشند قبل از آن که عذاب خداي متعال به واسطه ي ملتها و آزادمردان دامنگير آنها گردد.
 
 
 
21- شرکت کنندگان در سي ويکمين کنفرانس وحدت اسلامي بر اين نکته تاکيد کردند که جهان اسلام از طنجه تا جاکارتا همه يک حوزه ي تمدني واحد را تشکيل مي دهند. لذا بايد همه ي فعالان جهان اسلام به اين نکته توجه داشته و در برابر چالش هاي موجود در امت اسلامي مواضعي يکپارچه اتخاذ کنند.
 
 
 
22- حاضران در کنفرانس از رهبر معظم انقلاب اسلامي حضرت آيت الله امام خامنه اي «مدظله العالي» به جهت تأکيد مستمر ايشان بر تلازم ميان وحدت و تمدن نوين اسلامي، ونيز ضرورت حرکت امت به سوي برپايي تمدن نوين اسلامي به عنوان بزرگترين هدف، نهايت تقدير و تشکر را دارند
 
 
 
23- حاضران در کنفرانس پشتيباني کامل خود را جهت تاسيس سازمان جهاني تمدن نوين اسلامي با هدف ترغيب سازمانهاي اسلامي و بين المللي و دانشگاهي جهت مطالعه و بررسي آينده تمدن اسلامي اعلام داشته و همه ي علما و انديشمندان را به مشارکت جدي در اين طرح فرا مي خوانند.
 
 
 
24- حاضران در کنفرانس خواهان تشکيل کميته اي جهت پيگيري نتايج کنفرانس بوده و از هر پيشنهادي جهت اجراي نتايج به دست آمده در اين کنفرانس استقبال مي نمايند.
 
 
 
25- در حاشيه کنفرانس جلسه اي با حضور شخصيت هاي برجسته حاضر در کنفرانس منعقد گرديد که نتيجه آن ضرورت تشکيل کميته اي جهت پيگيري مسائل مهم اسلام بوده و در اين خصوص بيانيه ي مستقلي نيز صادر گرديده است. 
 
 
 
26- همه شرکت کنندگان در کنفرانس از جمهوري اسلامي ايران به ويژه مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي بابت دعوت، مهمان نوازي و حسن برگزاري کنفرانس نهايت تقدير و تشکر را دارند و از خداي متعال خواستارند که به امت مسلمان توفيق احياي تمدن اسلامي را عطا کند.چرا که احياي تمدن اسلامي موجب وحدت و الفت بين مسلمانان خواهد شد.

ارسال نظر