نشست صمیمی حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با کارکنان این مجمع پیش از ظهر امروز در سالن همایشهای بوستان هنرمندان برگزار شد.
عبدالرزاق قسوم، رئیس اتحادیه علمای مسلمان الجزایر با اشاره به نقش اسرائیلیها در فتنهانگیزی و تفرقه افکنی در جهان اسلام، تاکیدکرد: اسرائیلیها هر جا که حضور داشته باشند، فتنه و اختلاف هم میآید.
رئیس هیئت امنای تجمع علمای مسلمان لبنان حمایت جمهوری اسلامی ایران از فلسطین و گروههای مقاومت را نشانه صداقت این کشور در خصوص وحدت خواند و گفت: این در حالی است که بیشتر مردم فلسطین و گروههای مقاومت سنی هستند.
نماهنگی از دیدار مسئولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی با رهبر معظم انقلاب
وزیر امور مذهبی و هماهنگی بین مذاهب پاکستان با بیان این که مسلمانان و تمام انسانها باید با یکدیگر متحد شوند، تاکید کرد که تا زمانی که اتحاد وجود نداشته باشد، مسئله فلسطین حل نخواهد شد.
رئیس شورای اسلامی اهل بیت آفریقای جنوبی، جهل را بزرگترین دشمن برای یک امت دانست که باعث کشتار مسلمانان شده است.
مدیر مذهبی مرکز اسلامی نبی اکرم در استرالیا ضمن تاکید بر اینکه کنفرانس وحدت اسلامی اقدامی بسیار ارزشمند است، اظهار کرد که اختلاف بین مذاهب به تدریج و به مرور زمان حل خواهد شد.
رئیس هیئت اداری تجمع علمای مسلمانان لبنان با اشاره به این که اهانت به قرآن کریم از عصبانیت صهیونیستها نسبت به شدت گرفتن مقاومت در کرانه باختری نشأت گرفته است، تاکیدکرد: جمهوری اسلامی ایران ثابت کرد با تکیه بر توان خود میتوان پیشرفت کرد و به مصاف قدرتهای بزرگ رفت.
معاون ارتباطات سازمان محمدیه اندونزی با اشاره به اهمیت کنفرانس وحدت اسلامی در تقویت وحدت میان مسلمانان، تاکید کرد که صلح بدون عدالت ایجاد نمیشود.
شیخ علی الحلاوی، مدیر موسسه علامه فضل الله در قم با تاکید بر ضرورت ارتباط علما با نسل جوان از هنر به عنوان ابزاری برای نزدیک کردن دیدگاهها و برقراری ارتباط با این گروه از جامعه یاد کرد.
حجتالاسلام والمسلمین شهریاری با اشاره به اخذ نظرات شرکتکنندگان در کنفرانس وحدت سال جاری، اظهار داشت: قرار شد از سال آینده یک جایزه ویژه در حوزه تقریب و وحدت برای شرکتکنندگان در کنفرانس سی و هفتم در نظر گرفته شود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دشمنان اسلام بر روی تفرقه بین مسلمانان سرمایه گذاری کردهاند و اگر برگزاری کنفرانس هایی همانند کنفرانس وحدت نبود، نتیجه بدتری برای مسلمانان رقم میخورد.
وزیر امور دینی پاکستان تأکید کرد: کل کشورهای اسلامی باید باهم همگرایی داشته باشند تا وحدت محقق شود؛ بدون همگرایی و وحدت نمی توان به موفقیت رسید.
رئیس شورای علمای سوریه تاکید کرد: مبارزه با رادیکالیسم از ضرورت های امت اسلام است و لازم است تا برخی از کتابهایی که در کشورهای مسلمانان با اهداف توهین به مقدسات و یا افراط گرایی چاپ شده است، مورد بازنگری قرار گیرد.
رئیس تجمع علمای مسلمان لبنان اظهار داشت: ما در لبنان به فضل خدا و مقاومت که ایران در این زمینه از ما حمایت کرده است، پیروزی های زیادی در زمینه های سیاسی و اقتصادی و نظامی به درست آورده ایم.
رئیس شورای مشورتی مالزی اظهار داشت: مسلمانان باید در آیات قرآن کریم، پاسخ مشکلات خود را بیابند و به این مسئه توجه کنند که ما مشترکات فراوانی همانند مسجد الاقصی،بیت الحرام، قبله واحد و... داریم.
سفیر ایران در برونئی اظهار داشت: یکی از راه های برون رفت از فتنه های دشمن، تقویت وحدت عملی و تقویت اقتصاد کشورهای اسلامی و همکاری آنان با یکدیگر است.
دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در محل دفتر مطالعات وزیر خارجه با مهمانان سی و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
رئیس جماعت علمای اهل سنت عراق تأکید کرد:اختلافات، ما را در زمینه علم و اقتصاد و ... عقب می اندازد و نسل های جاهلی از بر جای می گذارد.
دبیرکل محمع تقریب اظهار داشت: اگر دولتها باهم وارد گفتوگو شوند و تعامل بیشتری داشته باشند و در تقابل باهم نباشند، شاهد صلح خواهیم بود و تمدن نوین اسلامی شکل خواهد گرفت.
نویسنده هندی با بررسی عوامل به وجود آمدن چالش ها در جهان اسلام تأکید کرد: لازم است معضلات کنونی در جهان اسلام به صورت ریشهای مداوا شوند.
نویسنده الجزایری تأکید کرد: تکفیر کردن و فتنهافکندن از یک سو و تشویق به نژادپرستی و ترویج روحیه انتقامجویی در میان اقشار مختلف امت اسلامی از سوی دیگر، از مهمترین ابزارهایی هستند که استعمارگران برای وارد ساختن آنها در صفوف امت اسلام تلاش میکنند.
استاد دانشگاه آفریقای جنوبی اظهار داشت: انقلابهای ایران و افغانستان با برخورداری از نگرشی تاریخی و ضد استعماری، موجبات شکست راهبردی کشورهای امپریالیستی را فراهم آوردند.