وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
مسلمانان باید از سیاست‌هایی که موجب افزایش اختلاف می‌شود، اجتناب کنند
۱۴۰۱/۰۷/۱۸ ۱۰:۱۷ 55
نورا فرحات:

مسلمانان باید از سیاست‌هایی که موجب افزایش اختلاف می‌شود، اجتناب کنند

استاد جامعه شناسی از الجزایر اظهار داشت: لازم است که مسلمانان و همچنین رسانه‌های مختلف با اجتناب از سیاست‌هایی که موجب افزایش اختلافات می‌شود، نسبت به حل و فصل این اختلافات اقدام کنند.


به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، نورا فرحات، استاد جامعه شناسی از الجزایر در وبینار دوم سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن هفته وحدت اظهار داشت: مشکل بزرگ در صفوف مسلمانان تنها به بُعد سیاسی یا اقتصادی و نظامی محدود و محصور نمی‌شود بلکه این مشکل در افکار و اندیشه‌هایی که توسط رسانه‌ها تبلیغ می‌شوند، ظهور و بروز پیدا کرده است.

وی افزود: لازم است که مسلمانان و همچنین رسانه‌های مختلف با اجتناب از سیاست‌هایی که موجب افزایش اختلافات می‌شود، نسبت به حل و فصل این اختلافات اقدام کنند. آن‌ها باید به گونه‌ای به حل‌وفصل اختلافات بپردازند که اگر با یکدیگر دیدار و ملاقات داشتند، هیچگاه بر روی نقاط اختلافی متمرکز نشوند. اینگونه است که وحدت اسلامی محقق می‌شود.

فرحات تصریح کرد: خداوند متعال در قرآن کریم، مسلمانان را از ناسزاگویی به شخصیت‌های برجسته کفار منع کرده تا بدین‌ترتیب، کفار نیز به شخصیت‌های برجسته و مقدسات مسلمانان توهین و اهانت نکنند. 

وی در ادامه به آیه «قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ تَعَالَوْا إِلَىٰ كَلِمَةٍ سَوَاءٍ بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ» اشاره کرد و گفت: از این آیه شریف قرآنی 5 راهکار استنباط می‌شود؛ اول، اهتمام به مسائل مشترک میان مسلمانان؛ در واقع رسانه‌ها باید به مسائل مشترک مسلمانان توجه ویژه داشته باشند. به عنوان نمونه لازم است که رسانه‌ها به مسائلی نظیر «حاکمیت الهی»، «اصول دین»، «ارزش‌های بزرگ مانند نماز، روزه و عبادت» که جزو مشترکات مسلمانان است، بپردازند.

وی دومین راهکار را استفاده درست از اصطلاحات بیان کرد و گفت: رسانه‌ها باید در به کار بردن اصطلاحات دقت نظر لازم را داشته باشند به عنوان مثال به جای اصطلاحاتی نظیر «شیعی و سنی» از اصطلاح «اسلام ناب محمدی» استفاده کنند و یا اصطلاح «عصمت»، به جای اینکه بگوییم امام صادق (ع) از عصمت برخوردار بودند، می‌توان گفت که امام صادق (ع) یک الگو و شخصیت نمونه بودند که نمایندگی اسلام با تمامی ارزش‌های والایش را برعهده داشتند. 

استاد جامعه شناسی الجزایر، سومین راهکار را تنوع در منابع ذکر کرد و گفت: ما باید منابع و مراجع خود را متنوع سازیم، آنگاه تمامی طوایف و مذاهب در این منابع دیده می‌شوند، نمونه این مسئله کتاب بحار الأنوار است. در این کتاب احادیثی وجود دارد که در منابع اهل سنت هم به چشم می‌خورند. 

وی خاطر نشان کرد: استفاده مناسب از رسانه‌ها چهارمین راهکار است، رسانه‌ها باید از عباراتی که الفت و برادری میان مسلمانان ایجاد می‌کند، بیشتر استفاده کنند. رسانه‌ها باید امت اسلامی را امّت واحده معرفی کنند. به عنوان نمونه در سیره امام خمینی (ره) شاهد هستیم که ایشان هیچ‌گاه از تعابیر شیعه و سنی استفاده نمی‌کردند، بلکه تنها از تعابیری که تمامِ اسلام را دربرمی‌گرفت، بهره‌برداری می‌کردند. 

فرحات پنجمین مورد را پاسخگویی به فتنه انگیزان برشمرد و گفت: باید پیش از آنکه فتنه به اوج خود برسد و تشدید شود به مقابله با آن پرداخت، از همین روی، لازم است که ما مسلمانان ابزارهای رصد خود را داشته باشیم تا بتوانیم از طریق آن‌ها، جلوی فتنه را پیش از تشدید شدنش بگیریم. اگر فتنه به اوج برسد و تشدید شود، مقابله با آن و متوقف کردنش بسیار سخت خواهد شد.

وی در پایان گفت: از مسلمانان می‌خواهیم که به اقدامات و گام‌های دشمنان برای فتنه انگیزی توجه و دقت لازم را داشته باشند تا بتوانند پیش از وقوع فتنه بر آن غلبه کنند.

ارسال نظر