وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
زنان غزه در طوفان الاقصى حماسه سازی کردند
۱۴۰۲/۱۱/۲۱ ۰۷:۵۱ 399
سائری در وبینار طوفان الاقصی 18:

زنان غزه در طوفان الاقصى حماسه سازی کردند

استاد حوزه و دانشگاه قم اظهار داشت: هدف رژیم غاصب صهیونیستی از عملیات در باریکه غزه به طور مستقیم مردم باریکه غزه و خانواده ها از جمله زنان بودند تخریب و درهم شکستن روحیه زنان غزه می‌تواند به مقصود نهایی اشغالگران در کوچ اجباری ساکنان نوار غزه بینجامد ولی همه ساکنان این منطقه بویژه زنان نقش بی بدیل و کم نظیری در حفظ روحیه از خود نشان دادند و به رغم از دست دادن عزیزانشان حاضر به ترک سرزمین مادری خود نشدند.


به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، متن سخنرانی سلیمه سائری استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر دینی و فرهنگی قم در هجدهمین وبینار طوفان الاقصی که به همت معاونت امور ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب برگزار شد، به شرح زیر است:

موضوع زن از دیدگاه اسلام همواره از موضوعات مهم در حوزه اندیشه اسلامی بوده است. نقش زنان در طول تاریخ همواره پررنگ بوده است.

 از صدر اسلام زنانی همچون حضرت خدیجه (س)، حضرت فاطمه (س) و حضرت زینب (س) به عنوان الگوی صبر و مقاومت در واقعه کربلا، نقش بی بدلیلی را در ماندگاری و اعتلای اسلام ایفا کرده اند.

هرچه از رشادت و دلاوری مردان صدر اسلام تا انقلاب اسلامی بیان کنیم، نمی توانیم نقش زنان را در دستیابی به اهداف و آرمان‌های اسلام ناب محمدی نادیده بگیریم. از صدر اسلام تا کنون فرهنگ ایثار و شهادت که نسل به نسل و سینه به سینه در قلب‌هایمان جاری است و زیر بنای ارزش‌های انقلاب و نظام اسلامی می باشد. همه این موارد مرهون ایثار و فداکاری و روحیه شهادت طلبی زنان سلحشوری است که پا به پای مردان آزاده در عرصه های نبرد حق علیه باطل جنگیدند، مبارزه کردند، شهید شدند و افتخار آفریدند. 

امروز این روحیه را در زنان قهرمان غزه و فلسطین به وضوح می‌توان دید. آری مجاهدت و مقاومت این زنان در طول بیش از ۷۰ سال اشغال ددمنشانه، ستودنی است.

بی گمان بیش از مظلومیت غزه باید از شجاعت زنان غزه صحبت کرد و این سؤال را در ذهن مرور کرد که چرا صهیونیست‌ها مناطق مسکونی غزه را بمباران می‌کنند؟

پاسخ آن را باید در وجود زنان شجاع یافت. زنان غیورغزه، مردان خود را به میدان فرستادند با اینکه می‌دانستند دشمن خانه هایشان را بمباران خواهد کرد خانه و اهل و عیالشان را به خاک و خون خواهد کشید. شاید بتوان گفت در طول تاریخ مواجهه حق و باطل هیچگاه تا این اندازه زنان به شهادت نرسیده اند که امروز در غزه به چشم می خورد.

رژیم جنایت کار صهیونیستی خانه‌ها و محل زندگی ساکنین غزه را بمباران می‌کند تا بتواند زنان را به ستوه بیاورد و نگذارند جوانانشان به مقاومت ادامه دهند آنها به خوبی می‌دانند که اگر زنان غزه موافق مبارزه نبودند، جوانان و مردان آنها برای مبارزه انقدر محکم و استوار نمی ایستادند.

بنابراین نباید از نقش اول زنان سلحشور در مقاومت فلسطینی ها غافل شد؛ همانگونه که در هشت سال دفاع مقدس نقش مادران و همسران شهدا و ایثارگران در دفاع از کیان ایران اسلامی بر هیچ کسی پوشیده نیست. مادرانی که آرزو می‌کردند فرزندان بیشتری داشتند تا در راه اسلام تقدیم کنند.

آری شهادت طلبی جوانان فلسطین ناشی از درسهای مادران شجاع این دلیر مردان است.

*زنان غزه در طوفان الاقصى حماسه سازی کردند

شاید برخی از افراد در ظاهر هیچ نقشی برای زنان فلسطینی در عملیات بزرگ و اخیر مقاومت علیه اشغالگران صهیونیست با نام عملیات طوفان الاقصی قائل نشوند. در واقع بیشتر عملیات‌های صورت گرفته نیروهای فلسطینی علیه اشغالگران توسط مردان جوان طراحی و اجرا می‌شود بدون اینکه زنان نقش مستقیمی در این عملیات ها داشته باشند. 

ماهیت وضعیت امنیتی و عملیات های نظامی نیروهای فلسطینی مستلزم آن است، که مجریان این گونه عملیات‌ها آموزش‌های خشن و بسیار گسترده نظامی را ببینند. دشواری و مخفی شدن در مکان‌های خاص علاوه بر غیبت در خانه برای مدت زمان طولانی و نامشخص همگی از مواردی هستند که مشارکت مستقیم زنان فلسطینی را در عملیات‌های مقاومتی به دلیل شرایط خاص، بسیار دشوار می سازد اما این شرایط دشوار بدان معنا نیست که زنان فلسطینی هیچ سهمی در عملیات مقاومت ندارد. به ویژه در عملیات اخیر طوفان ،الاقصي نقش زنان فلسطینی را نمی توان نادیده گرفت.

شاید بتوان گفت که نقش زنان فلسطینی در حمایت از طوفان الاقصی در دو سطح مهم، قابل توجه است.


*سطح اول نقش زنان در آماده سازی نیروهای فلسطینی

نقش زنان فلسطینی در سطح اول مقاومت آماده سازی نیروها و مجریان عملیات‌های مقاومت است. تردیدی وجود ندارد که فرآیند آماده سازی کادر مقاومت تنها به جنبه نظامی از نظر آموزش استفاده از سلاح، شرکت در مانورها و یا حتی کسب توانایی‌های امنیتی محدود نیست، بلکه قبل از آمادگی نظامی نیروها، آمادگی روحی و روانی آنها بسیار دارای اهمیت است؛ زنان فلسطینی بیشترین سهم را در این نقش تربیتی و روانی نیروهای فلسطینی داشته و دارند.

درست است که بیشتر اعضای مقاومت را مردان جوان تشکیل می دهند که سنشان شاید از سی سال بیشتر نباشد در عین حال بیشتر این جوانان زیر نظر مادرانی تربیت شده اند که آنها را برای عملیات‌، مقاومت آماده کرده‌اند.

 طی دهه های گذشته ما شاهد کنفرانس ها و موافقت نامه های سازش با تل آویو تحت عنوان نشست مادرید (۱۹۹۱میلادی) و اسلو (۱۹۹۳میلادی) بوده ایم و بیشتر جوانان مجری عملیات‌های مقاومت در دوران پس از کنفرانس‌های صلح و سازش با تل آویو به دنیا آمده اند که تربیت آنها در خانه زیر نظر مادرانی بوده است که به عملیات‌های مقاومت گرایش داشته اند. 

در واقع جوانان نسل جدید فلسطینی برای تسلیم و پذیرش وضع موجود تربیت نشده اند و مادران آنها از همان کودکی به فرزندان شان استواری‌، مقاومت، عشق به دین و وطن و آمادگی برای فداکاری را آموخته اند. اینها همه رفتارها و مفاهیمی است که مادران فلسطینی در روح این کودکان نهادینه کرده اند و این کودکان به محض رسیدن به سنین جوانی به گروه‌های مقاومت می پیوندند.
 

سطح دوم نقش زنان فلسطینی پس از عملیات

در سطح دوم نقش زنان فلسطینی در مقاومت فلسطین، به پیامدهای پس از عملیات‌ها مربوط می شود. 

از نظر اعتقادی به ندرت می‌توان زنی فلسطینی را یافت که پس از شهادت فرزندش، مستأصل باشد یا از مقاومت دوری کند. تصاویر و فیلم‌های بسیاری وجود دارد که به محض اینکه یک زن فلسطینی از شهادت فرزند، همسر، برادر، پدر و یا یکی از بستگانش مطلع می‌شود بر رضایت از فرمان خداوند متعال تاکید کرده و روحیه خود را مقاوم نشان می‌دهند تا خللی در کار دیگر نیروهای مقاومت صورت نگیرد.

 

زنان فلسطینی در "عملیات طوفان الاقصی" نقش بسیار ویژه ای دارند

به طور کلی فداکاری زنان غزه پس از عملیات طوفان الاقصی موضوعی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. از حدود ۲٫۲ میلیون نفر ساکن شهر غزه ٤٩ درصد از آنها زن هستند و بیشتر آنها هنوز جوان و بچه دار هستند.

براساس آمار رسمی، بیش از ۷۰ درصد شهدای حملات صهیونیست‌ها در غزه را زنان و کودکان تشکیل می دهند. همچنین حملات رژیم صهیونیستی بر تعداد زنان بیوه در نوار غزه افزوده است و بر اساس برخی برآورد ها، بمباران غزه تا کنون باعث افزیش بیش از ۲ هزار زن بیوه در غزه شده است.

هدف رژیم غاصب صهیونیستی از عملیات در باریکه غزه به طور مستقیم مردم باریکه غزه و خانواده ها از جمله زنان بودند تخریب و درهم شکستن روحیه زنان غزه می‌تواند به مقصود نهایی اشغالگران در کوچ اجباری ساکنان نوار غزه بینجامد ولی همه ساکنان این منطقه بویژه زنان نقش بی بدیل و کم نظیری در حفظ روحیه از خود نشان دادند و به رغم از دست دادن عزیزانشان حاضر به ترک سرزمین مادری خود نشدند. 

حضور پررنگ زنان در کنار مردان و مدیریت و کنترل مؤثر آنان در صحنه های غمبار بمباران‌ها و ریزش ساختمان‌ها مثال زدنی بود و اوضاع برخلاف خواست رژیم صهیونیستی برای ارعاب خانواده های فلسطینی پیش رفت و زنان در کنار مردان زیر بمباران‌های غزه ماندند. 

به رغم بمباران سنگین غزه که انجام شد هیچ خبری دال بر اینکه خانواده ها از جمله زنان نیروی مقاومت را سرزنش کنند یا حماس را عامل شهادت خودشان بدانند منعکس نشد. بلکه بالعکس ایمان و اعتقاد راسخ زنان و خانواده های فلسطینی در غزه زبانزد شد مردم غزه خسته نشدند و به لحاظ روانی شکسته نخوردند.

صهیونیست ها منتظر بودند تا مردم غزه با تحت فشار گذاشتن حماس برای پایان جنگ غزه را هم ترک کنند. حتی خبرگزاری‌های خارجی هم که عموما خط رژیم صهیونیستی را دنبال می‌کنند هیچ نشانه ای دال بر اینکه زنان فلسطینی از حماس و مقاومت در سرزمین شان خسته شده باشند منتشر نکردند و این یعنی پیروزی.

ارسال نظر