وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

الشيخ محمود شلتوت | سلسلة رواد التقريب (2)

نویسنده :

علی احمدی

گروه :

كتاب ها

تاریخ انتشار :

2021 م | ۱۴۰۰ هـ.ش

تعداد بازدیدکنندگان :

2859

توضیحات :

این کتاب شماره دوم از مجموعه «سلسله رواد التقریب» است که به معرفی شیخ محمود شلتوت (ره) از برجسته­ترین پیشگامان تقریب مذاهب و وحدت اسلامی اختصاص دارد. كتاب از مقدمه ناشر، پیش گفتار محقق و مقدمه نویسنده و چهار فصل تشكیل شده است.

نویسنده در فصل اول، «ولادت و تحصیلات»، ابتدا به تولد و دوران کودکی محمود شلتوت پرداخته سپس درباره ورود وی به الأزهر، معرفی استادان و شاگردان وی، استعفا از الأزهر، بزرگداشت­های علمی وی از سوی مراكز مختلف، ریاست الأزهر، برپایی مراسم عاشورا و فعالیت­های علمی این پیشگام تقریب بحث كرده است.

فصل دوم به مواضع و اقدامات سیاسی شیخ محمود شلتوت اختصاص دارد. در این فصل حمایت وی از قیام پانزده خرداد و محكومیت به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی برخی كشورها بیان شده است.

نویسنده در فصل سوم، «شلتوت و وحدت اسلامی»، به تشریح اندیشه­ها، دیدگاه­ها، واقدامات شلتوت درباره وحدت اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی پرداخته است. اندیشه­های وحدت، وحدت از نظر شیخ شلتوت، محمد و عوامل وحدت، اختلاف فكری آری تعصب نه، توطئه­های استعمار در راه وحدت اسلامی، نقش شیخ شلتوت در پایه­گذاری و تداوم مركز دارالتقریب، تعامل وی با علمای شیعه، فتوای تاریخی، زمینه و انگیزه­های این فتوی، اهدای فتوی به آستانه مقدس رضوی، تأسیس كرسی فقه مقارن، نگارش مقدمه به كتب مجمع البیان و دیدگاه وی درباره حدیث ثقلین، مباحث این فصل را تشكیل میدهند.

نویسنده در فصل چهارم و پایانی كتاب تفكرات شیخ محمود شلتوت را درباره مسائل مختلف بررسی كرده است. راه رهایی و نجات، آینده دین اسلام، فقه و اجتهاد در نظر شیخ شلتوت، عوامل بدعت، امام شلتوت و فقه شیعه، و وهابیت از جمله موضوعاتی­اند كه در این فصل درباره آنها بحث شده است . نظرات شخصیت­ها درباره شیخ، معرفی آثار و درگذشت وی پایان بخش این فصل هستند. از آثار وی می توان به: تفسیرالقرآن الكریم، مقارنهالمذاهب فی الفقه، من توجیهات، الفتاوی، من هدى القران و الاسلام عقیده والشریعه اشاره كرد.

فهرست منابع و موضوعات، پایان بخش این كتاب هستند. محقق علاوه بر افزودن استدراكاتی بر این اثر، درباره شیخ محمود شلتوت، به تطبیق متن مقصد با متن مبدأ و نظارت بر ترجمه، اصلاح اغلاط متن، مستندسازی موارد تاریخی، زبان و ... پرداخته است.