عباس خامهیار با اشاره به دستاوردهای محور مقاومت در سطح منطقه و جهان ، گفت: این نگاهی که افکارعمومی جهان به فلسطین دارند، بیسابقه است.
به گزارش خبرگزاری تقریب، نشست تخصصی "محور مقاومت؛ اضمحلال رژیم صهیونیستی" به منظور بررسی آخرین تحولات منطقه در سایه ادامه تجاوزات و جنایات مستمر رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان و نیز ارزیابی نتایج عملیات طوفانالاقصی پس از گذشت سیزده ماه در سطح فلسطین، منطقه، جهان و تأثیرات این عملیات بزرگ بر روند عادیسازی روابط با اشغالگران و همچنین بر امنیت و آینده رژیم اشغالگر و نیز وضع میدانی در لبنان، غزه و کرانه باختری در سایه شهادت رهبران و فرماندهان بزرگ مقاومت به میزبانی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، شیخ حسن البغدادی، عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان، عباس خامهیار، رایزن فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در لبنان، ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی و خالد قدومی، نماینده جنبش حماس در ایران در این نشست حضور داشتند.
عباس خامهیار رایزن فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در این نشست گفت: ما در این نشست به اسباب و عواملی که منجر به وقوع عملیات طوفان الاقصی شد، میپردازیم. آخرین وضعیت میدانی و صحنه نبرد در سایه ادامه جنگ نسل کشی و کشتار جمعی که رژیم صهیونیستی ادامه میدهد، نتایج عملیات طوفان الاقصی پس از گذشت 13 ماه در سطح فلسطین، منطقه و جهان و به ویژه تاثیرات این عملیات بزرگ بر روند عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی،همچنین موضوع سکوت نظامهای عربی و موسسات و نهادهای حقوق بشری جهانی که شعارهای فرینده همچون دفاع از حقوق کودکان و زنان سر میدهند، تاثیر عملیات طوفان الاقصی بر امنیت رژیم صهیونیستی و آینده این رژیم به ویژه وضع میدانی در لبنان و غزه و کرانه باختری در سایه شهادت رهبران و فرماندهان بزرگ مقاومت که رهبران اساسی برای مقاومت همچون شهید سید حسن نصرالله، شهید اسماعیل هنیه و شهید یحیی السنوار به شمار میروند.
خامهیار گفت: آنچه شاهد هستیم، صرفا یک پروژه اشغالگری نیست، بلکه ما شاهد یک پروژه استعماری در منطقه هستیم. بزرگان ما در گذشته نیز بر این مسئله تاکید داشتند،کتاب یهودیت نوشته یک اندیشمند الجزایری میگوید نباید به این پروژه اسرائیل در منطقه به عنوان یک پروژه کاملا اشغالگری نگاه کرد، بلکه این یک پروژه استعماری است. به همین سبب است که این قدر آمریکاییها و دیگر کشورهای غربی، هنگامی که عملیات طوفان الاقصی رخ داد، دچار دستپاچگی شده و همگی برای دفاع از رژیم اسرائیل به میدان میآیند، ناوهایشان را به منطقه گسیل میکنند و همچنان به حمایت تسلیحاتی میپردازند. وزیر خارجه آمریکا، پنج بار لباس دیپلماتیک را کنار میگذارد و وارد اتاق جنگ میشود و جنگ را هدایت میکند و اسرائیلیها را برای ادامه جنگیدن هدایت میکند. ناوهای آمریکایی و غربی همیشه تنها میآمدند، و این اولین بار است که با سرانشان به منطقه آمدهاند، هم انگلیس، هم آلمان و هم فرانسه و این روند نشان دهنده یک پروژه کاملا استعماری است.
خامه یار افزود: امام خمینی(ره) در سخنرانی چهاردهم خرداد در روز عاشورا و در مدرسه فیضیه در سخنانی که آغاز قیام پانزده خرداد بود پانزده بار نام شاه و هجده بار نام اسرائیل را میبرند، که این بیانگر پیوند استبداد با استعمار است، رهبر معظم انقلاب اسلامی هم در تمام سخنرانیهایشان به ویژه در سخنانشان خطاب به علما و دیگر شرکت کنندگان در کنفرانس مجمع تقریب بر این نکته تاکید داشتند که مشکل ما و مشکل منطقه، رژیم اسرائیل است.
بنابراین، باید از این منظر به تحولات نگاه کرد، همانطور که آقای قدومی(نماینده جنبش حماس در ایران) به این مسئله اشاره کردند که آمریکاییها در مقابل ما هستند. آقای شهریاری هم بر این مسئله تکیه داشتند و این آمادگی رزمی جمهوری اسلامی ایران در مقابله با چنین توطئهای را مورد تاکید قرار دادند.
وی ادامه داد: نکته دوم که باید به آن توجه کرد، که آمریکاییها در میدان هستند قبل از اینکه اسرائیلیها باشند. نکته دیگر اینکه، دستاوردهای محور مقاومت فوق العاده است با وجود هزینه سنگین از دست دادن رهبران صف اول و مردم اعم از زنان و کودکان و مردان و این ویرانی تمام عیار که واقعا یک نوع نسلکشی است که مبتنی بر آموزههای انحرافی و غیر اخلاقی و برداشتهای انحرافی از تورات تحت عنوان آموزههای تلمودی است، ولی دستاوردهای محور مقاومت چه در سطح منطقه و جهان بسیار بزرگ است عملیات طوفان الاقصی، فلسفه سیاسی غرب را به چالش کشانده است.
خامه یار گفت: در گذشته، روژه گارودی یک سئوال و ابهام درباره هولوکاست داشت که روزگارش سیاه شد، او را زندان و محاکمه کردند. ولی امروز در سطح جهان، صدها فرد مثل روژه گارودی داریم که صهیونیسم را به چالش کشاندهاند و با وجود تلاشهای اسرائیل برای این که این حرکت را یک حرکت ضد یهودی قلمداد کند تا موفق نشود، خود آن یک دستاورد بزرگ است و ما توانسته ایم افکار عمومی را جلب کنیم، و این نگاهی که افکارعمومی به فلسطین داشته بی سابقه است به این مسئله هم باید بیشتر توجه کرد و این دستاوردها را از حالت منطقه ای و محلی خارج کرد و بعد جهانی به آن داد.
رایزن فرهنگی سابق ایران در لبنان خاطر نشان کرد: نکته آخر که باید به آن توجه کرد، اینکه ابعاد این شخصیت های بزرگی را که از دست دادیم،به آن نگاه تک بعدی نداشته باشیم،اینها فقط نظامی و مجاهد نبودند،شهید سید حسن نصرالله، قدرت سازمان دهی و مدیریت، ایمان و معرفت و دانش، تاثیرگذاری گفتمانی و بعد تقریبی اش که غوغا می کرد، و بعد گفتمانیاش با دیگران و ادیان و ورود به ساختار سیاسی لبنان و ایمان عمیقش به انسان و مردم فراتر از دین و مذهب و قومیت و جغرافیا را باید تببین کرد.
وی افزود: این نگاهی که این رهبران ما داشتند، آقای اسماعیل هنیه هم همینطور، آقای یحیی السنوار که این قدر در معرض اتهام قرار داشت ولی به عنوان یک انسان فرهیخته، آگاه، کاملا فردی علمی، نویسنده و یک روشنفکر تمام عیار دینی که به زبانهای مختلف آشنا بود و تا آخر با لباس نظامی در برابر دشمن ایستاد و به شهادت رسید و به نظرم ابعاد شخصیتی چنین افرادی را بیشتر تبیین کرد تا الگویی برای نسل های آینده باشند و به آنها تک بعدی به مفهوم نظامی نگاه نکنیم، شهید فتحی شقاقی یک نویسنده و یک شخصیت دانشگاهی فاخر بود، هم نویسندگی و هم قدرت تفکرش به عنوان یک اندیشمند باید نگاه کرد و باید ابعاد مختلف شخصیتی و ظرفیت این افراد را برای نسل های آینده بازگو کرد.
خامه یار در پایان گفت: سرآمد تمام مسائلی که در این نشست مطرح شد، چگونگی تبیین این دستاوردها و پیروزی ها، تبیین وضعیت فعلی ما و واقع شدن در یک جنگ تمام عیار روانی و رسانه ای امپراطوری عبری عربی غربی که علیه ما جریان دارد و ما را هدف قرار داده است.
ارسال نظر