وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
قیام امام حسین(ع) الگوی مناسب برای نهضت های آزادی بخش است
۱۴۰۱/۰۵/۲۳ ۱۲:۲۴ 739
میرکتولی در گفتگو با تقریب:

قیام امام حسین(ع) الگوی مناسب برای نهضت های آزادی بخش است

حجت الاسلام والمسلمین سیدمرتضی میرکتولی استاد حوزه علمیه قم و رییس مجمع عالی تفسیر و علوم قرآن در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب قیام سیدالشهدا(ع) را الگویی جهانی عنوان کرد و اظهار داشت: بسیاری از نهضت ها در کشورهای مختلف را مشاهده می کنیم که برگرفته از قیام سید الشهدا است؛ برای نمونه می توان به انقلاب هندی ها اشاره نمود که از استعمارانگستان خارج شدند؛ گاندی در سخنان خود می گوید که من تمام تاریخ را مطالعه کردم و تنها راه نجات ملت خود را عمل به قیام حسین بن علی (ع) دیدم.

وی افزود: همانطور می توان به قیام سر به داران در ایران قدیم اشاره نمود؛ در نهایت بارزترین قیامی که الگو گیری از قیام سید الشهدا است، انقلاب اسلامی بود؛ در جغرافیایی که تصور نمی شد حکومتی شکل بگیرد زمینه ای برای بستر سازی حکومت جهانی عدالت گستر بقیه الله اعظم شود.

وی ادامه داد: این نشان می دهد تاریخ عاشورا منتهی به یک زمان در سال 61 هجری قمری و به یک مکان نمی شود بلکه متعلق به جهان بشریت و درتمام زمان ها و مکان ها است؛ درواقعه کربلا مشاهده می کنیم 72 نفربه شهادت رسیدند و همگان الگوی جوامع بشری و امت اسلامی شده اند و جهان را تکان داده است.

میرکتولی اضافه کرد: مهمترین رسالت انبیا الهی پاسداری از مرزهای عقیده ، اسلام و  ارزشهای انسانی و عقلی است؛ انقلاب امام حسین صرفا برای رسیدن به شهادت و حکومت نبوده است بلکه ایشان با این علوم که می دانست به شهادت می رسد، با هدف مبارزه با فساد فراگیر حکومت بنی امیه که آسیب جدی به اسلام وارد کرده بود قیام کردند.

وی گفت: ایشان فرمودند: من برای رسیدن به حکومت و خوش گذرانی قیام نکرده ام، در واقع  برای اصلاح ارزشهایی که مورد فراموشی قرار گرفته است قیام کردم؛ در آن زمان مردم نسبت به ارزشهای دینی خود بی تفاوت شده بودند و به طور علنی اسلام را به انزوا کشانده بودند.

رییس مجمع عالی تفسیر و علوم قرآن در پایان تاکید کرد: ایشان با هدف امر به معروف و نهی از منکر و ایجاد اصلاح ساختار دینی اجتماعی قیام نمودند؛ در واقع این آرامش و برپایی ارزشها درنتیجه آن است که جامعه اسلامی احساس آرامش ، مالکیت بر اموال ، سرزمین ها و نوامیس را داشته باشند که در آن عصرهمه مورد آسیب قرارگرفته بود.

ارسال نظر