وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
بمباران زنان و کودکان به اندازه آسیب‌های گازهای گلخانه‌ای برای ما مهم باشد
۱۴۰۳/۰۸/۱۵ ۱۲:۴۷ 111
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذهب اسلامی در نشست جهانی رهبران مذهبی در باکو:

بمباران زنان و کودکان به اندازه آسیب‌های گازهای گلخانه‌ای برای ما مهم باشد

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذهب اسلامی در نشست جهانی رهبران مذهبی با اشاره به اهمیت حفظ محیط زیست در اسلام تاکیدکرد که بمباران شهروندان و زنان و کودکان باید به اندازه آسیب‌های گازهای گلخانه‌ای برای ما مهم باشد.


به گزارش خبرگزاری تقریب، نشست جهانی رهبران مذهبی در حاشیه بیست و نهمین نشست کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ۱۵ و ۱۶ آبان برگزار می‌شود.
 
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این نشست اظهار داشت: «انتشار گازهای گلخانه‌ای موجب گرم‌تر شدن زمین و تغییرات آب و هوایی شده و نگرانی‌هایی را در سطح جهانی پدید آورده است. این تغییرات حاصل تولید برق، گرما و انرژی و نیز تولید صنایعی چون آهن، فولاد، الکترونیک، پلاستیک و البسه و نیز حمل و نقل با سوزاندن سوخت‌های فسیلی مانند زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی به عنوان مهمترین عامل تولید گازهای گلخانه‌ای هستند که لایه ازن را تهدید می‌کنند.»
 
وی افزود: «مصرف بی‌رویه کالاهای دامپروری و کشاورزی و نیز بسته‌بندی آنها نیز از جمله علل تولید گازهای گلخانه‌ای برشمرده شده است. همچنین قطع درختان جنگل‌ها نیز دومین رتبه در علل تولید گازهای گلخانه‌ای را داراست.»
 
وی با اشاره به فرمان حضرت علی (ع) به مالک اشتر برای اهتمام در آبادی زمین و همچنین با اشاره به آیه 205 سوره بقره در رابطه با توبیخ منافقانی که زمین را می‌سوزانند و جانداران را می‌کشند، تاکیدکرد که اسلام، حافظ محیط زیست است و توصیه‌های اکیدی بر اصلاح زمین و آبادانی بلاد دارد.
 
دکتر شهریاری ادامه داد: «آمریکا و اتحادیه اروپا و چین بزرگترین تولیدکنندگان گازهای گلخانه‌ای در جهان هستند و روی هم به اندازه بقیه کشورهای جهان گاز گلخانه‌ای تولید می‌کنند.»
 
وی در رابطه با علت نگرانی از تولید گازهای گلخانه‌ای افزود: «گازهای گلخانه‌ای منجر به تخریب محیط زیست بشر می‌شود و تخریب محیط زیست از آن جهت موجب نگرانی است که حیات بشر را در معرض آسیب و تباهی قرار می‌دهد.»
 
حجت الاسلام شهریاری تاکیدکرد: «اگر گازهای گلخانه‌ای موجب نگرانی ما است، چرا بمباران شهروندان غیرنظامی و زنان و کودکان بی‌گناه متوقف نمی‌گردد. اگر آسیب‌رسانی گازهای گلخانه‌ای مورد توجه ما است، چرا آواره کردن میلیون‌ها انسان از زنان و کودکان و کهنسالان و آسیب رساندن به آنان مورد توجه ما نیست و اقدامی عملی برای جلوگیری از آن صورت نمی‌گیرد؟»
 
وی با طرح این سؤال که  چرا از اعمالی که از سوی رژیم غاصب اسرائیل برای نابودی نسل بشر در غزه و لبنان صورت می‌گیرد جلوگیری نمی‌شود، گفت:«امروز دبیرکل سازمان ملل باید پاسخگوی این فاجعه بزرگ انسانی باشد که چرا سازمانی که برای صلح جهانی طراحی شده، فشل شده و کاری از دستش برای توقف از قتل و غارت شهروندان غیرنظامی بر نمی‌آید.»

دبیرکل مجمع تقریب خاطرنشان کرد: «تا کنون بیش از 500 قطعنامه در مورد فلسطین از شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل و حقوق بشر صادر شده؛ ولی به دلیل ناکارآمدی سازمان ملل هر روز شاهد وخیم‌تر شدن وضع زنان و کودکان و مردم فلسطین و لبنان هستیم.»

وی تاکیدکرد: قدرت‌های بزرگ و در رأس آنها سرمایه‌داران أمریکایی فاسدشان به کشتار بیش از 17 هزار کودک در جنگ غزه توجه نمی‌کنند. آیا آنان شایسته نبودند که از محیط زیست خود بهره‌مند گردند. چرا کشته شدن یکی از والدین بیش از 26  هزار کودک برای سردمداران صلح جهانی اهمیتی ندارد. این یک جنایت جنگی است.»

دکتر شهریاری با تاکید بر لزوم کشاندن عاملان کشتارها و بمباران‌های غیرنظامیان و نیز تأمین‌کنندگان سلاح و امکانات جنگی به دادگاه‌های بین‌المللی، اظهار داشت: پیشنهاد ایران این است که تأمین کنندگان سلاح برای کشتار غیرنظامیان را در بیانیه این کنفرانس محکوم کنیم و از همه رهبران ادیان جهان می‌خواهیم رژیم اسرائیل را تحریم کنند، و عاملان این جنابت بشری را به دادگاه بکشانند و به سزای عملشان برسانند. ما باید بدانیم که صلح جهانی تنها زمانی به نحوی فراگیر تضمین خواهد شد که جنایتکاران جنگی به سزای عملشان برسند.»

وی با بیان این که عدالت تنها راه نجات بشریت از شرّ جنگ است، گفت: در اسلام صلح عادلانه در گرو مجازات کسانی است که مرتکب جنایت شده‌اند و گرنه جنگ عادلانه وظیفه هر مسلمانی است تا عدالت بر روی زمین پایدار گردد.

ارسال نظر