وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
طوفان الاقصی و انقلاب اسلامی ایران در موارد مختلفی با یکدیگر شباهت دارند
۱۴۰۲/۱۱/۲۱ ۰۷:۵۹ 321
نورا فرحات در وبینار طوفان الاقصی:

طوفان الاقصی و انقلاب اسلامی ایران در موارد مختلفی با یکدیگر شباهت دارند

استاد دانشگاه الجزایر به بررسی شباهت های طوفان الاقصی و انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) پرداخت و گفت: این دو انقلاب در موارد مختلفی با یکدیگر اشتراک دارند.  


به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، نورا فرحات، استاد دانشگاه و فعال اجتماعی از الجزایر، عصر چهارشنبه 18 بهمن در هجدهمین وبینار طوفان الاقصی که به همت معاونت امور ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، در سخنانی با عنوان "انقلاب اسلامی ایران و طوفان الاقصی" اظهار داشت: با مقایسه طوفان الاقصی و انقلاب مبارک ایران علیه ظلم شاهنشاهی مجموعه ای از عناصر را می یابیم که در هر دو انقلاب اشتراک دارند.
 
وی عنصر اول را مسئولیت شرعی عنوان کرد و گفت: نقطه شروع هر دو انقلاب کاملا اسلامی است نه کمونیستی یا لیبرالی و یا آزادیخواهانه و یا هر خواسته دیگری. بنابراین در این انقلاب ها نقطه شروع فکری، نقطه شروع آزادیخواهانه، و سایر نقاط شروع همه در یک چارچوب صورت می گیرد.
 
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه مسئولیت شرعی بر پایه ایمان به خدا و لزوم مقابله با مستکبران و ظالمان آغاز می شود، گفت: در قرآن کریم و سیره رسول خدا (ص) بر این مطلب تأکید شده است و به همین دلیل است که حضرت امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی این انقلاب را بر اساس آیات قرآن و سیره پیامبر (ص) استدلال می کردند. و این چیزی است که اکنون در طوفان الاقصی نیز شاهد آن هستیم.
 
وی تأکید کرد: هرکس درباره طوفان الاقصی سخن می گوید، چه در فلسطین باشد چه رهبران حماس یا جهاد اسلامی یا یمن، یا مثلا سید حسن نصرالله در لبنان و یا حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، همه و همه بر این عقیده اند که طوفان الاقصی یک جنبش جهادی اسلامی ایمانی است که هیچ گرایش دیگری ندارد. مانند انقلاب اسلامی ایران که با شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» آغاز شد.
 
نورا فرحات دومین عنصر را انگیزه دانست و گفت: انگیزه در هر دو انقلاب مقابله با استکبار است، خواه استکبار داخلی باشد یا خارجی، یعنی انقلاب امام خمینی (ره) در واقع فقط رویارویی با شاه نبوده، بلکه مقابله با آمریکا، اسرائیل، انگلیس و ... بوده است. زیرا این کشورها بودند که در کنار شاه ایستادند و از او به بهایی گزاف حمایت کردند.
 
وی افزود: در مورد فلسطین نیز همین وضعیت تکرار می‌شود، انقلاب طوفان الاقصی نه تنها علیه اسرائیل، بلکه علیه همه کشورهایی است که از آن حمایت می‌کنند.
 
این فعال اجتماعی الجزایری عنصر سوم را اهداف معرفی کرد و گفت: هدف، در طوفان الاقصی رسیدن به آزادی واقعی است، نه آزادی به معنای منفی آن، بلکه آزادی، استقلال و حاکمیتی که فلسطین را جزء امت اسلامی بداند؛ و این همان هدفی بود که امام خمینی(ره) در نظر داشتند.
 
وی ادامه داد: هدف در طوفان الاقصی، بازگشت ملت فلسطین به سرزمین خود و بازگشت ثروت های آنهاست و این همان چیزی است که در انقلاب ایران علیه رژیم شاهنشاهی شاهد بودیم.
 
فرحات چهارمین عنصر را رهبری عنوان کرد و گفت: مسئله رهبر و انتخاب او و تعیین شایستگی هایی که رهبر باید داشته باشد از موارد ضروری در زندگی ملت ها است زیرا این موضوع تأثیر مستقیمی بر وحدت و آگاهی و استواری هر ملت دارد. در مواجهه با چالش ها و مصیبت ها، رهبریت عقلانی یکی از مهمترین دلایل موفقیت هر انقلابی است و اگر انقلاب ایران رهبریت عقلانی نداشت، موفق و پیروز نمی شد. به همین ترتیب، طوفان الاقصی نیز توسط رهبران جنبش‌ها و جناح‌های مقاومت فلسطین نمایندگی می‌شد و همه اینها نشان دهنده مقاومت واقعی فلسطین است.
 
به گفته فرحات، عنصر پنجم، مواضع است که مواضع گروه های مقاومت در طوفان الاقصی مقابله با استکبار جهانی است. چنانکه در انقلاب اسلامی ایران نیز مواضع اینگونه بوده و موضع مبارزه با آمریکا؛ شیطان بزرگ هنوز تغییر نکرده است.
 
فرحات عنصر ششم را رسالت دانست و عنوان کرد: رسالت گروه های مقاومت در طوفان الاقصی همانند رسالت حضرت امام خمینی (ره) در انقلاب اسلامی ایران است که در سخنرانی های ایشان و استشهاد به آیات قرآن کریم و دعوت به بازگشت امت به مسیر صحیح خود روشن و واضح است.
 
به گفته فرحات، عنصر هفتم وسایل است که در زمان امام خمینی (ره) تمرکز بر روی پیام صوتی و ابزار بیان بود، لذا ایشان به ارتش ایران که نماینده ملت ایران بودند اجازه مبارزه نظامی ندادند زیرا دشمنان از این مسئله سوء استفاده کرده و منجر به جنگ داخلی میشد. اما در مسئله فلسطین، مبارزه با دشمنان این امت است یعنی صهیونیست ها، آمریکایی ها و دیگر دشمنان. بنابراین در اینجا مبارزه نظامی علاوه بر ابزار بیان، امری ضروری است.

ارسال نظر