وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
روز قدس روز ایستادگی در مقابل اجانب و حفظ وحدت و همبستگی امت اسلام است
۱۴۰۲/۰۱/۲۶ ۰۸:۱۹ 650
حجت الاسلام ابوالحسینی در گفت وگو با تقریب:

روز قدس روز ایستادگی در مقابل اجانب و حفظ وحدت و همبستگی امت اسلام است

رئیس پژوهشکده مطالعات تطبیقی علوم اسلامی، بیان کرد: امام(ره) روز قدس را روز اسلام می‌دانست و می‌فرمود: «من روز قدس را روز اسلام و روز رسول اكرم می‌دانم، روزی است كه باید ما تمام قوای خودمان را مجهز كنیم و مسلمین از آن انزوایی كه آنها را كشانده بودند خارج شوند و با تمام قدرت و قوت در مقابل اجانب بایستند».

به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین رحیم ابوالحسینی رئیس پژوهشکده مطالعات تطبیقی علوم اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب مسئله فلسطین را اولویت جهان اسلام دانست و اظهار داشت: اندیشه ناب و زلال امام خمینی(ره) مبارزه با بی‌عدالتی‌ها بوده است، او همچون خورشیدی تابان و بسانِ یک منجی بزرگ و با یک اندیشه اصلاحی در برابر ظلم و بی‌عدالتی قیام کرد و در راه آزادی مستضعفان جهان گام‌های بلندی برداشته است.
 
حجت الاسلام ابوالحسینی افزود: یکی از شاهکارهای امام خمینی(ره) در تحقق این اندیشه، احیای مسئله فلسطین بود؛ وی در این راستا با نامگذاری روز قدس در آخرین جمعه از ماه مبارک رمضان، توانست نگاه جهانیان را به موضوع فلسطین متمرکز کند و آن را در صدر اخبار جهان قرار دهد.
 
وی ادامه داد: از دیدگاه امام خمینی(ره) جهان می‌بایست در یک همزیستی مسالمت‌آمیز و به دور از هرگونه تبعیض سوق داده شود و با این نگاه، مسئله فلسطین و چالش‌های دیگر جهان اسلام تفاوتی نخواهد داشت، لذا امام همواره می‌فرمود: «روز قدس فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است، روز حکومت اسلامی است».

رئیس پژوهشکده مطالعات تطبیقی علوم اسلامی، تصریح کرد: نگاه جهانی و اصلاحی امام خمینی(ره) به بحران‌های کنونی دنیا و دغدغه سامان‌دهی آن، همان اندیشه ناب و زلالِ برخاسته از متن قرآن است که توانست او را بزرگترین مصلح قرن معرفی کند و مصداق آیه شریفه: «واَصلَحُوا وَاعتَصَمُوا بِاللّهِ» (نساء/ 146) قرار دهد.

وی اضافه کرد: از این‌رو وی با این نگاه هیچگاه نتوانست در برابر ظلم ظالمان ساکت بنشیند و آرام گیرد، بلکه با فریاد بلند می‌گفت: «امید است با زنده نگه‌داشتن این روز، بی ‌تفاوتی‌ها زایل شود و غفلت‌ها مرتفع گردد.»(صحیفه امام، جلد 15، ص61) و با همین نگرشِ جهانی بود که مسئله قدس شریف، تبدیل به نماد آزادی‌خواهی و رهایی از چنگال ستمگران شده است.

وی عنوان کرد: امام(ره) روز قدس را روز اسلام می‌دانست و می‌فرمود: «من روز قدس را روز اسلام و روز رسول اكرم(ص) می‌دانم، روزی است كه باید ما تمام قوای خودمان را مجهز كنیم و مسلمین از آن انزوایی كه آنها را كشانده بودند خارج شوند و با تمام قدرت و قوت در مقابل اجانب بایستند».

ابوالحسینی، گفت: با این حال مسئله فلسطین به دلیل عمیق بودن فجایعی که روزانه در آن اتفاق می‌افتاد از نگاه امام(ره) در اولویت اول بود و به همین دلیل در یک اقدام بی بدیل، نام زیبای «روز قدس» را ابتکار نمود و تمامی مسلمانان و مستضعفان جهان را در اتحادی بزرگ بسیج كرد و منشأ آثار و برکاتی گشت که از جمله آنها می توان به: «تبدیل موضوع فلسطین از یک چالش منطقه‌ای به یک مسئله جهانی، پیش‌گیری از فراموش شدن مسئله فلسطین، گسترش روحیه استکبارستیزی و بیداری اسلامی، گسترش نفرت جامعه جهانی از رژیم صهیونیستی، گسترش همبستگی و وحدت مسلمانان»، اشاره کرد.
 
وی بیان کرد: اینها آثار وبرکات سخنان و موضع‌گیری‌های آن امام فرزانه است که روز جهانی قدس را مظهر اراده عمومی ملت‌های مسلمان برای مقابله با آمریكا و اسرائیل نموده است.
 
وی در پایان تأکید کرد: امسال نیز همانند سال‌های گذشته ملت ایران و همه آزادی‌خواهان جهان با تأکید بر حفظ وحدت و همبستگی، در راهپیمایی عظیم و پُرشكوه روز قدس، شرکت کردند و در این حركت عظیم و نمادین كه یقیناً در مقابله با استكبار، تأثیرات عمیقی را باقی خواهد گذاشت، سهیم شدند.

ارسال نظر