وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
بیگانگان با شایعات خود درباره اهل سنت، به دنبال تفرقه میان شیعه و سنی هستند
۱۴۰۱/۱۱/۲۶ ۰۸:۱۸ 608
مولوی اسحاق مدنی:

بیگانگان با شایعات خود درباره اهل سنت، به دنبال تفرقه میان شیعه و سنی هستند

رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: بیگانگان با طرح شایعاتی درباره عدم ارائه امکانات به اهل سنت، به دنبال تفرقه میان شیعیان و اهل سنت هستند و همه این شایعات از سوی اسرائیل و رسانه های بیگانه است که هجمه ای علیه ایران به راه انداخته اند.

به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، هیئت علمایی روسیه متشکل از: ژانبولات اوختاوبایف؛ مفتی جمهوری آلتا، باتا کیفاخ؛ مفتی ولگاگراد، شهاب الدین حسینوف؛ دستیار رئیس دولت داغستان، منیر بیوسوف؛ مفتی تام الاختیار ناحیه فدرال ولگا، که برای شرکت در دومین کنفرانس منطقه ای وحدت اسلامی در استان گلستان، به جمهوری اسلامی ایران سفر کرده اند، عصر امروز سه شنبه 25 بهمن با مولوی اسحاق مدنی، رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی دیدار و گفت وگو کردند.
 
مولوی اسحاق مدنی در این دیدار، با بیان اینکه قبل از انقلاب در ایران یک مدرسه علمیه اهل سنت وجود داشت اما اکنون چندین مدرسه علمیه اهل سنت تأسیس شده و طلاب از آن فارغ التحصیل می شوند، خاطرنشان کرد: تنها یکی از مساجد در زاهدان 30 هزار مترمربع مساحت دارد و در این شهر 7 مسجد برای اهل سنت وجود دارد. همچنین در سیستان و بلوچستان قبل از انقلاب یک دانشگاه وجود داشت اما اکنون در هر شهر این استان دانشگاه وجود دارد. از سوی دیگر قبل از انقلاب در سیستان و بلوچستان فقط یک پزشک سنی مذهب وجود داشت اما اکنون تمام پزشکان سیستان و بلوچستان بومی خود استان هستند.
 
وی با بیان اینکه روحانیون اهل سنت اکنون جایگاهی دارند و در حال تدریس هستند، گفت: بیگانگان با طرح شایعاتی درباره عدم ارائه امکانات به اهل سنت، به دنبال تفرقه میان شیعیان و اهل سنت هستند و همه این شایعات از سوی اسرائیل و رسانه های بیگانه است که هجمه ای علیه ایران به راه انداخته اند.
 
مولوی مدنی با بیان اینکه اکثر اهل سنت ایران کردها و شافعی مذهب هستند، خاطرنشان کرد: در سایر نقاط ایران هم اهل سنت وجود دارد که دارای مذاهب دیگر از جمله حنفی در سیستان و بلوچستان هستند. اهل سنت روسیه نیز دارای دو مذهب حنفی و شافعی هستند.
 
وی در ادامه افزود: رئیس جمهور روسیه کمک شایانی به مسلمانان کرده است که این نشان از علاقه او به مسلمانان دارد.
 
در ادامه این دیدار، منیر بیوسوف ضمن ارائه توضیحاتی درباره مناطق مسلمان نشین روسیه، گفت که طبق دستور رئیس جمهور روسیه جشنی به مناسبت هزار و صدمین سالگرد ورود اسلام به روسیه برگزار شد.
 
وی ضمن سپاسگزاری از حجت الاسلام رئیسی، رئیس جمهور کشورمان گفت: دکتر رئیسی در سفر خود به روسیه از مساجد این کشور بازدید کردند که این مسئله باعث شور و شعف مسلمانان روسیه شد.
 
مولوی اسحاق مدنی اضافه کرد: اگر رئیس جمهور و رهبر یک کشور به مذهب کشورهای دیگر اهمیت بدهند باعث روحیه گرفتن مسلمانان می شود. به عنوان مثال زمانی که پوتین به ایران سفر کرد و از مقام معظم رهبری یک جلد قرآن هدیه گرفت، این نشان دهنده احترام به مسلمانان دیگر کشورهاست.
 
در ادامه شهاب الدین حسینوف، دستیار رئیس دولت داغستان درباره مسلمانان این جمهوری گفت: حدود 97 درصد مردم جمهوری داغستان مسلمان هستند و مذهب اکثر آنها شافعی و از نظر کلامی اشعری بوده و حدود 3 درصد آنها شیعه هستند.
 
مولوی مدنی در توضیح عقیده اشعری در میان اهل سنت خاطرنشان کرد: اهل سنت اکثرا اشعری هستند اگرچه امام ابوحنیفه عقیده ماتریدی داشت. در تمام حوزه های علمیه حتی بلوچستان ایران و افغانستان و پاکستان "شرح عقاید نسفی" که کتاب اشعری هاست تدریس می شود.

مفتی باتا کیفاخ نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه امسال هزار و صدمین سالگرد ورود اسلام به روسیه جشن گرفته شد، خاطرنشان کرد: در روسیه مراکز دینی و اسلامی بسیاری وجود دارد و موج اسلام ناب محمدی در این کشور حکمفرماست. همچنین میراث بزرگی از علما و کتب اسلامی در این کشور وجود دارد.
 
وی با اشاره به اینکه در روسیه سه طریقه نقشبندی، شاذلی و قادری وجود دارد، اظهار کرد: شیعه و سنی در جامعه روسیه هیچ مشکلی با یکدیگر ندارند و به خوبی در کنار هم زندگی می کنند.
 
سپس ژانبولات اوختاوبایف، از منطقه سیبری روسیه توضیحاتی در خصوص جمهوری آلتا و مسلمانان این منطقه ارائه کرد.
 
در ادامه، منیر بیوسوف درباره مدارس اهل سنت در جمهوری اسلامی ایران سؤال کرد و مولوی اسحاق مدنی پاسخ داد: ما در زاهدان یک حوزه علمیه داریم که سالی حداقل 100 نفر از آن فارغ التحصیل می شوند. همچنین هر شهرستان یکی دو حوزه علمیه برای اهل سنت دارد. ما اهل سنت قبل از انقلاب برای تحصیل به پاکستان می رفتیم اما اکنون از پاکستان برای تحصیل به ایران می آیند.
 
حسینوف نیز درباره وجود دانشگاهی برای اهل سنت در ایران سؤال کرد که مولوی مدنی پاسخ داد: در تهران دانشگاهی به نام دانشگاه مذاهب اسلامی وجود دارد که فقه حنفی، فقه شافعی و فقه امامیه در آن تدریس می شود و هر فقه، استادی برای همان مذهب دارد. من نیز در این دانشگاه فقه حنفی تدریس می کنم. این درحالی است که مدارس دینی غیردولتی در جمهوری اسلامی ایران بسیار زیاد است.
 
منیر بیوسوف در ادامه سؤالی مطرح کرد که با توجه به وجود پیروان ادیان مختلف یهودی، مسیحی، زردشتی و ... در کشور ایران، این کشور چگونه توانسته این ادیان و ملیت ها را در کنار هم جمع کند؟
 
مولوی اسحاق مدنی در پاسخ به این سؤال گفت: بهترین چیز عدالت است به این معنا که اگر هر مذهب و دینی آزادانه به عقاید خود عمل کند، مشکلی پیش نمی آید. ما در مجلس شورای اسلامی از تمام ادیان نماینده داریم و همچنین آنها عبادتگاه های خود را دارند. لذا اگر به حق خود راضی باشند و کسی دخالتی نداشته باشد مشکلی پیش نخواهد آمد.

ارسال نظر