وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
تأثیر «ارتباط عالمان دیني» بر انزواي عالمان تکفیري
۱۳۹۸/۰۹/۰۹ ۱۰:۴۱ 1301

تأثیر «ارتباط عالمان دیني» بر انزواي عالمان تکفیري

 

تأثیر «ارتباط عالمان دیني» بر انزواي عالمان تکفیري

مصطفی جوادی[1]

چکیده:

باتوجه به اذعان مقامات ایالت متحده آمریکا به لزوم خروج ازمنطقه، اقتدارمنطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر و با عنایت به موضوع حکمرانی اسلامی، بایسته‌های به کارگیری «ابزار‌های ارتباطاتی» به عنوان یکی از «مولفه‌های حکمرانی جهانی» برای پیش بینی و تحت کنترل درآوردن پدیده‌هایی که باعث تاثیرگذاری بر زندگی بسیاری در عرصه یک جامعه یا منطقه‌ای از جغرافیای جهانی می‌شود دارای اهمیت است .

کنترل و هدایت پدیده‌ها در عرصه حکمرانی منجر به تحت تاثیر قرار گرفتن زندگی میلیون‌ها نفر می‌شود. یکی از محوری‌ترین مشکلات در حوزه اندیشه‌های حکمرانی اسلامی عدم الزام و استفاده افراد از ابزار «مستند سخن گفتن» است. برای مثال در قضایای ناامنی کشور سوریه و عراق و اختلافات مذهبی در افغانستان و پاکستان در کنار ناامنی درلبنان، یمن، بحرین، ریشه اکثر وقایع در این بخش از جغرافیای جهان شعله‌ورکردن اختلافات مذهبی با «فتاوای بدون سند و یا سست پایه» در قالب ایجاد و رشد دادن «تفکر تکفیری» و نا‌امنی برای کنترل حکمرانی در منطقه، توسط غرب به ویژه آمریکا و تسلط بر منابع و منافع مادی و غیر مادی کشورهای اسلامی با تدارک سخت‌افزاری و نرم‌افزاری حاکمان حجاز است که باعث تحمیل هزینه‌های انسانی و مالی به کشورها ازجمله ایران شده است. به وجود آوردن شرایط «ارتباط عالمان با عالمان» و مطرح کردن «عالمان اصلح اهل سنت» در مقابل «مفتی های تکفیری» امکان حل و فصل اختلافات استنباطی دینی و مذهبی را در سطح تقابل آرا ایجاد و به عقیم‌سازی فتاوای سست منجر می‌شود تا «اختلافات علمی» در همان «سطح علمی» بررسی شود و منتج به خشونت در جوامع اسلامی نگردد و به سطح تفکری بخش عام مردم منتقل نشود. به این منظور می‌توان در جهت نیل به اهداف حکمرانی اسلامی با محوریت جمهوری اسلامی ایران با توجه به نقش و اقتدار کنونی کشور در جهت تعریف شاخص‌ها و استانداردهای لازم اقدام کرد.

کلید واژه ها: ارتباط عالمان دینی، سست کردن تفکر تکفیری، عالمان اهل سنت، ابزارهای حکمرانی، حکمرانی اسلامی، جمهوری اسلامی ایران.

[1]- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران.

ارسال نظر