وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
بازخوانی گفتگوی تلویزیونی با دبیر کل مجمع تقریب درباره آیت الله تسخیری
۱۴۰۱/۰۵/۲۹ ۱۲:۰۴ 326
به مناسبت دومین سالگرد ارتحال آیت الله تسخیری

بازخوانی گفتگوی تلویزیونی با دبیر کل مجمع تقریب درباره آیت الله تسخیری

حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی عصر روز چهارشنبه 29 مردادماه  1399در گفتگوی تلویزیونی شبکه خبر درباره ابعاد شخصیتی مرحوم آیت الله تسخیری گفتگو کرد و  به سه ویژگی مهم و برجسته از شخصیت این فقیه برجسته تقریبی اشاره کرد. آنچه در ذیل آمده بازخوانی خلاصه ای است از این گفتگوی خبری.

ایشان درباره مهمترین برجستگی های شخصیتی آیت الله تسخیری گفت: یکی از مهمترین ویژگی هایی که حوزه های علمیه تلاش می کنند به آن دست یابند و ما به صورت نادر به این توفیق دست یافته ایم این است که حوزه های علمیه بتواند افرادی را تربیت کنند که علاوه بر اینکه سنت دینی را به خوبی یاد گرفته و روش های فقاهتی را می شناسند و معارف و اخلاق و با مناسک دینی در حد اجتهاد آشنا هستند بتوانند ارتباطات خوبی هم با جهان خارج از حوزه های علمیه داشته باشند و زبان دان بوده و بتوانند یافته های خود را در رسانه ها و مجامع علمی و فرهنگی به زبان های خارجی ارائه کنند.

وی افزود: این افراد معمولا نادر هستند و کمتر دیده می شود که در سنین آیت الله تسخیری کسی بتواند با جهان خارج ارتباطات موثری بگیرد و در مجامع علمی حضور پیدا کند و تفکر حوزه های علمیه را رواج دهد و با ادبیات غنی خود بتواند معارف بلند اسلام را به خصوص در زمینه وحدت جهان اسلام و تقریب مذاهب اسلامی به منصه ظهور برساند.

شهریاری ادامه داد: آیت الله تسخیری از شخصیت های نادری بود که این دو ویژگی را با هم جمع کرده بود یعنی هم دانش بلند مرتبه ای داشت و هم توفیق داشت که دانش خود را در حد بسیار گسترده ای در محافل بین المللی عرضه کند.

وی درباره ویژگی سوم شخصیت ایشان بیان داشت: ایشان هنگام حضور در هر محفلی می توانست ارتباط بسیار موثری با مخاطب خود بگیرد. یعنی چهره نورانی ایشان، و قلب و طینت پاک ایشان امکان نداشت که در یک جلسه کوتاه موجب جذب مخاطب نشود.

حجت الاسلام شهریاری افزود: ایشان علاوه بر دانش و قدرت ارتباط گیری، اخلاق بسیار پسندیده ای هم داشت و زبان نرم و متناسب با مخاطب داشت که باعث شده بود در هر مجلس بین المللی که شرکت می کرد، یگانه بود. ایشان سفیر بسیار برجسته حوزه های علمیه در جهان اسلام بود و هرجا که می رفت نورانی و برجسته بود. این حسن خلق و حسن رفتار و حسن گفتارش موجب جذب مخاطبان شده بود و این جذابیت در ذهن مخاطبش ماندگار می شد.

وی خاطرنشان کرد: در همین مدت کوتاهی که از درگذشت ایشان می گذرد، از اقصا نقاط دنیا شخصیت های برجسته های اسلامی و مجامع فرهنگی مختلف پیام تسلیت می فرستند و این فقط بخاطر این سه ویژگی است که معمولا در بین دانشمندان جهان اسلام کمتر دیده می شود که هر سه ویژگی در اوج خود در یک نفر جمع شود.

وی درباره بعد بین المللی شخصیت آیت الله تسخیری و جایگاه ایشان در جهان و در حوزه تقریب مذاهب خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه های اصلی ایشان وحدت امت اسلامی و تقریب مذاهب بود و در این راستا گام های موثری برداشتند و در بسیاری از مجامع بین المللی که حضور می یافتند این دغدغه را با تمام وجود ابراز می کردند.

شهریاری افزود: می دانید که تفکر وحدت امت اسلامی یک تفکر جذاب است و اگر کسی با عمق جانش این مفهوم را درک کرده باشد و بداند که چه مقدار تفکر امت واحده اسلامی می تواند موجب عزت جامعه اسلامی باشد طبیعتا متوجه می شود که این تفکر تا چه حد می تواند در مخاطب خود اثرگذار باشد. بعد از جنگ جهانی دوم افتراق های گسترده ای میان کشورهای اسلامی مشاهده می شود و گاهی اوقات به جنگ و تعارض یا بدگویی کشیده می شود. در بین مذاهب نیز ترویج هایی علیه یکدیگر توسط استکبار جهانی دامن زده می شود.
آیت الله تسخیری از جمله افرادی بود که معتقد بود ما می توانیم با تقریب مذاهب اسلامی و گفتگوی بین الادیانی و بین المذاهبی حتی نه فقط در بین کشورهای اسلامی بلکه در میان مستضعفان جهان وحدتی را به ارمغان بیاوریم که صلح عادلانه را در پی داشته باشد.

وی ادامه داد: این تفکر با طینت بشری بسیار متناسب است و بشر آن را دوست می دارد. در مقابل کسانی که علیه آن اقدام می کنند و دست به تفرقه می زنند و برای توسعه تفرقه دست به قتل و غارت می زنند، یک تفکر منحوس و مطرود است و با طینت بشریت سازگاری ندارد.

دبیر کل مجمع تقریب خاطرنشان کرد: چون ایشان مفهوم وحدت امت اسلامی را با عمق جان دریافته بود و با ادبیات شیوا و لسان گویای خود می توانست آن را در صحنه بین الملل ابراز کند، غالبا در محافلی که حضور داشت و شخصیت های بزرگ جهان اسلام نیز حضور داشتند، عضو هیئت رئیسه آن مجالس بود، زیرا نوع تفکر ایشان به اولویت جهان اسلام موجب شده بود که معمولا در هیئت رئیسه کنفرانس ها حضور داشت.

وی ادامه داد: در حدود 40 سال که ایشان در مجالس بین المللی فقهی، علمی، فرهنگی و ... شرکت می کردند و شرکت کنندگان آن عمدتا اهل سنت بودند ایشان را با این ویژگی می شناختند. در تجمعات شیعه هم ایشان عضو آن تجمعات شده بودند و این ویژگی باعث شده بود که بزرگان اهل سنت و بزرگان جهان شیعه ایشان را به خوبی می شناختند و از ایشان به نیکی یاد می کردند و همیشه اعتبار ایشان را در حد روسای آن نهادهای بین المللی قرار می دادند. این تنها به دلیل آن سه ویژگی یعنی دانش و حسن ارتباط و اخلاق نیک بود.

حجت الاسلام شهریاری در پایان اظهار کرد: ما برای ایشان آرزوی سعادت عقبی و همنشینی با بزرگانی که به آنها عشق می ورزید داریم مانند حضرت علی بن ابیطالب(علیه السلام) که درباره آن حضرت بسیار ماهرانه قلم زده است، و توصیه ای نیز برای طلاب جوان داریم. طلابی که می خواهند در سطح دنیا اثرگذار باشند و به تبلیغ دین بپردازند، با الگو قرار دادن ایشان به تبلیغ دین بپردازند؛ تبلیغ دین نیاز به سطح علمی، قدرت ارتباط گیری و اخلاقی شبیه ایشان دارد به طوری که به مخاطب حس محبت دست دهد. امیدواریم شاهد باشیم که حوزه های علمیه بتوانند طلابی این چنین بپروراند و جایگزین هایی برای ایشان بتوانیم پیدا کنیم.

منبع: خبرگزاری تقریب
 

ارسال نظر