وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
بایسته‌های تقریب از دیدگاه سازمان پدافند غیرعامل
۱۴۰۰/۱۱/۰۹ ۰۹:۰۲ 669

بایسته‌های تقریب از دیدگاه سازمان پدافند غیرعامل

بیست و ششمین کرسی از کرسی‌های نقد، نظریه‌پردازی و آزاداندیشی با حضور دکتر محمدحسین اسماعیلی، جانشین معاونت توسعه فرهنگی و اطلاع‌رسانی سازمان پدافند غیرعامل با موضوع «بایسته‌های تقریب از دیدگاه سازمان پدافند غیرعامل» روز شنبه چهارم دی‌ماه ۱۴۰۰ در پژوهشگاه مطالعات تقریبی قم برگزار گردید.

این کرسی با حضور ریاست محترم و پژوهشگران ارجمند پژوهشگاه برگزار گردید.
در این کرسی علمی ارائه‌کننده محترم دکتر محمدحسین اسماعیلی ابتدا در مقام آشناسازی مخاطبین با پدافند غیرعامل توضیحاتی ارائه داد، ایشان در تعریف پدافند غیرعامل گفت که پدافند غیرعامل به مجموعه اقدام‌های دفاعی غیرمسلحانه‌ای گفته می‌شود که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب‌پذیری، تداوم فعالیت‌های ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در برابر تهدید و اقدامات خصمانه دشمن می‌شود.
جانشین معاونت توسعه فرهنگی و اطلاع‌رسانی سازمان پدافند غیرعامل اصول پدافند غیرعامل را مقاوم‌سازی سازه‌های حیاتی، مکان‌یابی استقرار تأسیسات حیاتی، استتار و نامرئی سازی، اختفاء، توسعه عوارض طبیعی، پوشش، فریب، ابتکار عمل، کور کردن سیستم اطلاعاتی دشمن، محافظت از اطلاعات سیستم‌های حیاتی و تولید سازه‌های دومنظوره عنوان کرد.

ایشان در ادامه چرخه پدافند غیرعامل را برای مخاطبین تشریح نمود:

ارائه‌کننده محترم فازهای مدیریت بحران را به قبل هنگام و بعد از تحقق بحران تقسیم کرده و متذکر شد که برای مدیریت هر بحران قبل از وقوع آن برای فازهایی سناریویی تهیه می‌شود.
جانشین معاونت توسعه فرهنگی سازمان پدافند غیرعامل، ضمن تعریف تهدید به مجموعه اقداماتی که اهداف و ارزش‌های حیاتی یک کشور را با هدف تغییرات اساسی، مورد هجوم قرار می‌دهد و غالباً ریشه خارجی دارد،
تهدیدات را در حوزه‌های اقتصادی، نظامی، اجتماعی، سیاسی، زیست‌محیطی، فرهنگی، شناختی و سایبری دانست و تهدیدات را به سه دسته سخت، نیمه‌سخت و نرم تقسیم نمود و وجود تهدید برای زندگی بشر را دائمی برشمرد.
دکتر اسماعیلی دارایی مذهبی ایرانی‌ها را ایمان به خدا، اعتقاد به دین مبین اسلام و الزامات آن، اعتقاد به ائمه معصومین علیهم‌السلام، اعتقاد به ولایت‌فقیه، انجام فعالیت‌های جانبی مذهبی و حس وطن‌پرستی دانست و با تقسیم تهدیدات حوزه تقریب به تهدیدات داخلی و خارجی، انگیزه تهدیدات را خطرات که جامعه اسلامی برای دشمنان دارد، ظلم نا پذیری شیعیان، ترس از مقابله، ممانعت از ظهور منجی، گسترش ظلم و فساد در جهان، سلطه بر ذخایر کشور و براندازی دانستند و باورها، اعتقادات، آداب‌ورسوم، فرهنگ مذهبی، سبک زندگی، عبادات و خانواده را در معرض تهدید دانست و ایشان راهکارهای دشمن برای تهدید را رسانه‌های ماهواره‌ای، نفوذ در شبکه‌های اجتماعی، تطمیع افراد تندرو، استفاده از ناآگاهی عمومی، نفوذ در مسئولین و طرح تحدید جمعیت دانستند.

ایشان با طرح این سؤال که چه باید کرد؟ گسترش اخلاق دینی در جامعه، افزایش سطح آگاهی مردم، دوری از تعصب‌های غیرمنطقی، مصون‌سازی از درون، افزایش تقید دینی نخبگان مذهبی، گسترش امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر و حضور مثبت در عرصه‌های مجازی را به‌عنوان راه‌حل پیشنهاد داد.

در پایان هم برخی از محققین حاضر به ذکر نظرات خود در موردبحث ارائه‌شده پرداختند، و مباحث توسط دبیر علمی جمع‌بندی و ارائه شد.

ارسال نظر